Premiéra první části třetí řady seriálového Zaklínače od Netflixu už je v podstatě skoro za rohem. Ovšem ještě předtím si můžeme prohlédnout fotky tří nových postav, které se nám v nadcházející sezóně představí.

První z nich je Milva, schopná lučištnice a spojenkyně dryád z Brokilonu, která se v budoucnu stane součástí Geraltovy družiny, jež vyrazí z určitým posláním (znalci původních předloh jistě vědí) na jih. Jelikož má třetí řada zadaptovat události z knihy Čas opovržení, Milva by se měla podle všeho objevit až někdy na konci sezóny. Zahraje si ji původně čínská herečka Meng'er Zhang, která ztvárnila jednu z hlavních rolí v marvelovce Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021). Oficiální popis postavy zní:

,,Milva je člověk vychovaný dryádami Brokilonského lesa. Je to divoká a talentovaná lovkyně. Skvělé lukostřelecké dovednosti ve spojení se schopností přežívání z ní dělají impozantního protivníka na nelítostném Kontinentu – Pokud se jí někdo postaví do cesty, učiní tak na vlastní nebezpečí.“

Pak zde máme redanského prince Radovida, který v původních předloh hraje vcelku malou roli, pořádně ho proslavila až herní trilogie Zaklínače od studia CD Projekt Red, kde jsme byli svědky toho, jak se z vychytralého princátka postupně stává vraždící šílenec a tyran. V seriálovém Zaklínači však dojde k jisté změně. Nebude se totiž jednat o syna redanského krále Vizimira, místo toho se bude jednat o jeho mladšího a chytřejšího bratra. Zahraje si ho Hugh Skinner, který se objevil ve filmech jako Bídnici (2012), Kill Your Friends (2015) a Mamma Mia! Here We Go Again (2018). Oficiální popis postavy zní:

,,Královský proutník a mladší bratr krále Vizimira. Radovid se jednoho dne náhle stane jedním z mužů uvnitř redanské tajné služby. Svým hezkým vzhledem a opileckým šarmem udivuje, nakolik trefně dokáže působit v politických záležitostech.“

A nakonec tu máme trubadúra z království Cidaris jménem Valdo Marx, který patří mezi největší rivaly barda Marigolda. Podle všeho by se měl Marx objevit na bále na ostrově Thanedd, na kterém dojde k jedněm z nejzásadnějším událostem celé ságy. Ani Marx však nepatří mezi podstatné postavy z původních předloh, tudíž je možné, že na Thaneddu to bude poprvé a naposledy, co ho v seriálu uvidíme.

Zahraje i ho nepříliš známý Nathan Laryea, který se například mihl v jedné epizodě slavného seriálu Pán času (2005). 

Níže se můžete podívat na další fotky, které nám ukážou již známé postavy z předešlých řad. V hlavních rolích tak opět uvidíme Henryho Cavilla jako Geralta z Rivie, Anyu Chalotru jako Yennefer, Freyu Allan jako Ciri a Joeyho Bateyho jako Marigolda. Nutno ovšem znovu připomenout, že to bude naposledy, co Cavilla v roli Geralta uvidíme. Ve čtvrté řadě bude následně nahrazen Liamem Hemsworthem.

Mezi režiséry, kteří se o třetí řadu postarali, patří Stephen Surjik, Loni Peristere, Gandja Monteiro a Bola Ogun.

Třetí řada nakonec bude skutečně rozdělená na dvě části. Prvních pěti epizod se dočkáme již 29. 6. 2023, zbylé tři epizody pak vyjdou až 27. 7. 2023.