Britský spisovatel Adrian Tchaikovsky se na našem webu už minimálně jednou objevil. Naposledy v březnu/marci tohoto roku, kdy v Česku vyšla jeho poslední kniha s názvem Psí vojáci, jež si od čtenářů odnesla velmi dobré hodnocení na Databázi knih. Teď však nechme tento román za hlavou a pojďme se podívat na novinku, kterou Tchaikovsky napsal v roce 2019.

Přečtěte si také: Modifikovaný pes jako smrtonosná zbraň? To je přesně Rex z knihy Psí vojáci

Sci-fi román Klec duší nám ukáže dystopii z daleké budoucnosti planety Země. Slunce pomalu vyhasíná a naše planeta už dávno není modrá. Na světě existuje už jen jediné město, kde přežívá poslední lidská komunita. „Za hranicemi města leží buď toxická masa oceánu nebo divoká temná džungle obývaná příšerami a mutanty.“

Všichni obyvatelé města žijí ve stínu stálé hrozby blížícího se konce, dokáží provádět složité genetické mutace, ale už neumějí ani číst a psát. „Nepohodlné a rebely odesílají na Ostrov, vězeňskou kolonii v džungli.“

V jednom z transportů se nachází i Stefan Advani, rebel, psanec, vězeň, jeden z těch, kteří určitě přežijí zánik lidského světa. Celá tato kniha je příběh o něm a konci klasické civilizace, protože přicházejí noví dědicové planety Země.

Sci-fi román Klec duší vydalo nakladatelství Planeta9 s českou lokalizací od Milana Pohla tento týden. Zakoupit ho můžete na eshopu nakladatelství ve fyzické edici s brožovanou vazbou nebo ve formě elektronické knihy.