Proč byl krimi horor Longlegs pro nezávislé studio Neon tak úspěšný a výdělečný? Inu, určitě v tom podstatnou roli sehrála skvělá propagační kampaň, se kterou nás společnost strašila více než půlrok. Místo toho, aby nám nadělovala standardní trailery, které by odhalovaly příběh filmu, jsme se dočkali jen krátkých, znepokojivých a skoro až nicneříkajících klipů. Ona tajemnost a nejednoznačnost však byly právě aspekty, díky kterým jednotlivé ukázky působily jak hrůzostrašně, tak i poutavě. A ve výsledku se to vyplatilo.

Nyní Neon zkouší něco podobného u dalšího horůrku, kterým bude Presence, nový film slavného režiséra Stevena Soderbergha. Na světě tak máme další krátkou upoutávku, kterou si můžete pustit výše.

Děj se zaměří na rodinku, kterou tvoří podnikatelka Rebecca (Lucy Liu), její manžel Chris (Chris Sullivan) a dvě dospívající děti Tyler (Eddy Maday) a Chloe (Callina Liang). Ta se přestěhuje do nového domu na předměstí, který zakoupí od jisté realitní makléřky (Julia Fox). Velice brzy si ale začnou uvědomovat, že v domě přebývá ještě něco jiného.

Soderbergh, který se postaral o režii, je dále tvůrcem filmových titulů jako Traffic - Nadvláda gangů (2000), Erin Brockovich (2000) nebo trilogie o Dannyho parťácích. Dále také připravuje špionážní thriller Black Bag, ve kterém si zahrají Michael Fassbender (Zabiják) a Cate Blanchett (Tár).

Scénář k Presence zpracoval David Koepp, který napsal i Soderberghův thriller KIMI (2022).

Ve vybraných amerických kinech od 17. 1. 2025, českou premiéru film zatím stále ještě nemá.