Slavný americký režisér Steven Soderbergh, který byl jedním z hostů letošního karlovarského festivalu, chystá novou celovečerní podívanou. Už přes půlrok víme, že se bude jednat o špionážní thriller jménem Black Bag, ve kterém si zahrají sympaťáci Michael Fassbender (Zabiják) a Cate Blanchett (Tár). A nyní konečně víme, kdy přesně k nám film dorazí.

Oficiální premiéra byla stanovena na 14. 3. 2025, u nás to bude zřejmě klasicky o den dřív. O čem přesně ale snímek bude, stále zůstává tajemstvím. Z předešlých informací ale víme, že příběh by se podle všeho měl odehrávat ve Velké Británii.

Ke snímku se také od začátku roku připojily další známé herecké tváře, jmenovitě Regé-Jean Page (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů), Marisa Abela (Sektor), Naomie Harris (Není čas zemřít), Tom Burke (Furiosa: Sága Šíleného Maxe) a Pierce Brosnan (Black Adam).

Před půlrokem také šel Soderbergh s filmem na trh, kde ho nabízel různým známým společnostem, nakonec se ho ujme studio Focus Features, které se postará o domácí distribuci. O scénář se postaral David Koepp, který pro Soderbergha napsal jeho thriller KIMI (2022). Napsal také Soderberghův připravovaný horor Presence, kterého bychom se měli dočkat snad ještě letos.

Hlavní část produkce už před nějakým časem začala, tak snad se po jejím konci dozvíme, o čem přesně Black Bag vlastně bude.

Oscarový Steven Soderbergh je každopádně zodpovědný za slavné filmy jako Erin Brockovich (2000) a Traffic - Nadvláda gangů (2000), stejně tak i za trilogii o Dannyho parťácích.