Po úspěšném Longlegs a slibně vyhlížejícím Cuckoo nám nezávislé studio NEON nadělí další horůrek jménem Presence, který si tentokrát vzal pod palec slavný oscarový režisér Steven Soderbergh. Studio už vydalo kratičký teaser, který si můžete pustit výše, byť o ději nám v podstatě neřekne vůbec nic.

Nějaký čas už ale víme, na co se vlastně můžeme těšit. Příběh by se měl zaměřit na rodinku, kterou tvoří podnikatelka Rebecca (Lucy Liu), její manžel Chris (Chris Sullivan) a dvě dospívající děti Tyler (Eddy Maday) a Chloe (Callina Liang). Ta se přestěhuje do nového domu na předměstí, který zakoupí od jisté realitní makléřky (Julia Fox). Velice brzy si ale začnou uvědomovat, že v domě přebývá ještě něco jiného.

Snímek se již objevil na filmovém festivalu Sundance, kde se dočkal především pozitivních reakcí. Podle všeho se bude jednat o podívanou, kterou by si fanoušci hororového žánru určitě neměli nechat ujít. 

Steven Soderbergh se postaral o režii, mezi jeho další známé tituly patří například Traffic - Nadvláda gangů (2000), Erin Brockovich (2000) nebo trilogie o Dannyho parťácích. Dále také připravuje špionážní thriller Black Bag, ve kterém si zahrají Michael Fassbender (Zabiják) a Cate Blanchett (Tár).

Co se chystaného hororu Presence týče, o scénář se postaral David Koepp, který napsal i Soderberghův thriller KIMI (2022).

Ve vybraných amerických kinech se film objeví 17. 1. 2025, na oznámení o české premiéře čekáme.