Vždycky to zabolí, když reálná politika výrazně zasáhne děj a produkci nějakého určitého filmu a seriálu. Něco podobného se stalo i v úspěšném Star Wars seriálu Mandalorian, ze kterého byla před nějakou dobou vyhozena herečka Gina Carano. Ta si v příběhu zahrála sympatickou Caru Dune, která napříč několika epizodami seriálu dělala Mandovi věrnou a spolehlivou parťačku. Samotná herečka se však netají svou nákloností k republikánské straně, přičemž to na svém Twitteru dávala jasně najevo. Zveřejňovala tak příspěvky, ve kterých souhlasila s názorem, že prezidentské volby v USA byly zfalšované, plus poslední kapkou byl příspěvek, ve kterém přirovnávala tamní politickou situaci k persekuci Židů v nacistickém Německu. 

Brzy na to zasáhlo studio Lucasfilm, které se rozhodlo herečku ze seriálu vyhodit. Pro mnohé fanoušky to ale byla rána, protože Cara Dune patřila v seriálu mezi nejpopulárnější postavy. Velice laskavě se o ní však nedávno vyjádřil její herecký kolega Giancarlo Esposito, který si zahrál padoucha Moffa Gideona. Na akci FAN EXPO Denver byl totiž herec dostal jistou otázku: S jakým hercem nejraději spolupracoval? A Esposito nijak nemlžil.

,,Tohle bude asi... Dobře, řeknu to bez váhání: Gina Carano. Nebudu teď hodnotit její politické přesvědčení, případně určovat, zda to, co zveřejnila, bylo vhodné či nikoliv. My jakožto herci bychom občas měli držet jazyk za zuby. Ale já občas nemohu. Měl bych říkat to, co si myslím, protože tím dávám jasně najevo svou pozici. Strašně se mi líbilo s ní pracovat. Je to vřelá, krásná a úžasná žena. Nezajímá mě, jaké má politické názory. Líbilo se mi její surové a originální herectví, ke kterému se dostala až později. Zkrátka si myslím, že je to úžasný člověk. Takže ji veřejně pochválím a řeknu, že byla jednou z mých nejoblíbenějších kolegyň.“

I přesto se ale v budoucí třetí sérii Mandaloriana Cary Dune nedočkáme. Její budoucnost je tak zatím absolutně nejistá. Někteří fanoušci ještě doufají, že by se herečka do své ikonické role mohla ještě případně vrátit, ale to je asi opravdu jen zbožným přáním.