Dvojčata Allen a Albert Hughesovi nám v roce 2010 nadělili svou postapokalyptickou podívanou jménem Kniha přežití (The Book of Eli), ve které se v hlavní roli objevil Denzel Washington. Snímek měl nic moc recenze, ale z komerčního hlediska si vedl vcelku slušně, navíc své fanoušky si určitě našel. Pokud mezi ně patříte i vy, tak pro vám máme (možná) dobrou zprávu.

V plánu je totiž vytvořit seriálový prequel, který se zaměří na mladší léta Washingtonova hrdiny Eliho. Zahrát by si ho měl John Boyega (Star Wars: Síla se probouzí), který se zároveň stane jedním z výkonných producentů. Stejnou úlohu mají podle všeho zastávat i výše zmínění bratři Hughesovi. Tvůrci už se seriálem šli na trh, kde ho budou nabízet různým společnostem a platformám. 

Původní film se točí kolem Eliho, přeživšího, který putuje napříč zpustošenými Spojenými státy, v rámci čehož se zároveň snaží chránit posvátnou knihu, jež ukrývá tajemství spásy lidstva. Jeho cílem je tajné útočiště na ostrově Alcatraz, ale jak už to v postapokalyptických krajinách bývá, ne všichni přeživší budou mít dobré úmysly.

Přesnější informace o chystaném seriálovém prequelu zatím nejsou k dispozici, ale podle serveru Deadline to vypadá, že by se měl odehrávat asi 30 let před událostmi původního filmu. Tudíž bychom se mohli stát svědky nukleární katastrofy, která lidskou civilizaci srazila na kolena. Ale to se ještě necháme překvapit. 

Původnímu filmu se podařilo z rozpočtu 80 milionů utržit přes 157 mega. Distributorem se stala společnost Warner Bros., ta ale do výroby seriálu zapojená není. Vrací se však studio Alcon Entertainment, které na výrobu prequelu bude dohlížet.

Kromě výše zmíněného herce ze Star Wars žádná jiná hvězda na palubě není, zatím je také stále ještě brzy odhadovat, kdy bychom se mohli seriálu dočkat.