Zombie thrillerů ze Spojených států máme mraky, ale co byste řekli na titul, ve kterém šouraví nemrtváci budou bloudit po Balkánu? Na světě tak máme oficiální trailer na makedonský snímek jménem Beyond the Wasteland, který nemá nic společného se stejnojmenným dokumentem o fanoušcích Mad Maxe. Na upoutávku se každopádně můžete podívat výše.

Příběh nás zavede hluboko do odlehlého lesa, ve kterém žije v izolaci malý Marko (Matej Sivakov) spolu se svým až příliš ochranářským otcem, jenž na něho dává bedlivý pozor. Otec je tak ochotný udělat vše pro to, aby svého syna udržel v bezpečí před „Zlými“. Velice osamělý Marko však touží prozkoumat vnější svět a prahne po tom, aby odhalil tajemství života za lesem. Proto se jednoho dne odváží vydat se dál od domova. Krutý zvrat událostí však jeho přání naplní dříve, než si myslel. Marko je následně nucen uprchnout a vydat se ponurou cestu plnou neznámých nebezpečí, čímž prozkoumá svět, který se navždy změnil. 

O scénář a režii se postaral Vardan Tozija, který má za sebou krimi drama Dzgan (2016). Spolu s ním se na scénáři podílel i Darijan Pejovski (Tři dny v září).

Dále se ve snímku objeví herci jako Sasko Kocev, Toni Mihajlovski, Kamka Tocinovski, Bojana Gregorić, Verica Nedeska, Blagoj Veselinov, Oliver Mitkovski a Vladimir Tuliev.

Snímek bude uveden na VOD od 5. 11. 2024.