Máme tu poslední letní box office okénko, ovšem tentokrát poměrně skromné. Minulý pátek do amerických kin vstoupil hororový thriller Pozvánka do pekla, který zatím celosvětově vydělal 8,6 milionů dolarů. Z toho 7 milionů činí domácí box office, tedy výdělky ze Severní Ameriky. O film byl taktéž v kinech největší zájem, ovšem co se týče tržeb celkově, tak se zatím jedná o nejslabší víkend nejen v rámci celého léta, ale patrně i jara. Dále byl ještě zájem o akčňák Bullet Train, který přes víkend vydělal 5,6 milionů (celkově 173 milionů), a survival thriller Bestie, jenž zas vydělal 4,9 milionů (celkově 36 milionů).

Pozvánka do pekla vypráví o mladé ženě jménem Evie (Nathalie Emmanuel), která se rozhodne zúčastnit se tajemné svatební oslavy v Anglii. Evie ale následně dojde, že se dostala na místo, které je plné britských krvežíznivých upírů.

Co se týče ostatních filmů letoška, tak Jurský Svět: Nadvláda se stále pomalými krůčky přibližuje k jedné miliardě. Momentálně má na kontě 990 milionů dolarů, ovšem už mu pomalu začíná docházet dech. Pokud by však tuto hranici přece jenom překonal, stal by se třetím postcovidovým snímek, který by se takovýmto úspěchem mohl chlubit. Prvním je samozřejmě veleúspěšná marvelovka Spider-Man: Bez domova, druhým je nedávno vydaný Top Gun: Maverick, o který je stále ještě v kinech relativní zájem, momentálně má na kontě 1,42 miliard dolarů, čímž začíná pomalu dýchat na záda animáku Ledové království 2. I nadále se tak jedná o komerčně nejúspěšnější film roku 2022. 

Tento týden se můžete těšit na premiéru dramatu Minamata, ve kterém se v hlavní roli objevil Johnny Depp. Herec zde ztvárňuje fotoreportéra W. Eugena Smithe, který v Japonsku dokumentuje ničivé účinky otravy rtutí u místních pobřežních komunitách. Zatím je to také poslední film, ve kterém se Depp objevil, rozhodně si ho proto nenechte ujít!

Oficiální premiéra je stanovená na 1. 9. 2022.