Před pár měsíci filmové nadšence zvedla ze židlí zpráva o tom, že Quentin Tarantino odhalil svůj příští film, který by měl být zároveň posledním v jeho režisérské kariéře. Tedy možná. Pevně věříme, že si to ještě rozmyslí! Snímek by měl nést název The Movie Critic a odehrávat by se měl v roce 1977.

Po ohlášení se mnozí začali domnívat, že Tarantinův poslední film bude vyprávět o průkopnické filmové kritičce Pauline Kael, která byla pro režiséra velkou inspirací. Tarantino pak ale následně uvedl, že o Kael film nebude, místo ní by se tak měl zaměřit na někoho jiného.

A nyní už máme o něco jasnější obrázek. Režisér pro server Deadline uvedl, že snímek by měl vycházet z práce skutečného kritika, který psal recenze na filmy pro jistý pornografický časopis. Jeho jméno však režisér neodhalil, ale podle něj se jednalo o opravdu velice dobrého a zcela nepovšimnutého kritika mainstreamových filmů, který byl nejenom velice vtipný, ale i strašně cynický. 

Podle Tarantina byly texty od neznámého kritika opravdu výjimečné. Jako kdyby je napsal slavný moderátor a spisovatel Howard Stern, který je znám pro svůj rozhlasový pořad The Howard Stern Show, a Travis Bickle (hlavní postava z filmu Taxikář od Martina Scorseseho), kdyby se stal filmových kritikem. Byl prý také neuvěřitelně sprostý a často se uchyloval k rasovým nadávkám. Takže pro novou tarantinovku naprosto ideální!

Dále režisér uvedl, že předprodukce by měla začít někdy v červenci v Los Angeles, Tarantino se taktéž začne poohlížet po nějakém relativně mladém herci, patrně třicátníkovi, který by se zhostil hlavní role. Z toho všeho se zdá, že The Movie Critic by mohl být ve výsledku vcelku skromným filmem, který se nebude odehrávat v nějakých elitních hollywoodských výšinách. Sedmdesátá léta byla totiž dobou, kdy se začali pořádně prosazovat filmaři jako Martin Scorsese, Dennis Hopper, Steven Spielberg, Francis Ford Coppola a i George Lucas. Ale ještě uvidíme, zda jim Tarantino prostřednictvím filmu nesloží nějakou poklonu. 

Jak již bylo řečeno, The Movie Critic bude Tarantinovým posledním filmem, který hodlá natočit. Stále by ale rád psal scénáře. A to nejenom pro filmy a seriály, ale klidně i divadelní hry.

Samotné natáčení jeho posledního a v pořadí desátého filmu by mělo začít někdy během podzimu. V průběhu léta bychom se proto mohli dozvědět, kdo všechno se k projektu připojí.