Nintendo nedávno přišlo se zprávou, která asi absolutně nikoho nepřekvapí. Animovaný snímek Super Mario Bros. ve filmu, ve kterém nejslavnějšímu hernímu instalatérovi herní historie propůjčil hlas Chris Pratt, se dočká filmového pokračování. Na světě už dokonce máme i datum premiéry, druhý díl by měl do kin zamířit 3. 4. 2026, u nás by to mohlo být klasicky o den dříve.

O režii se opět postará filmařské duo Aaron Horvath a Michael Jelenic, přičemž jejich tým už je podle všeho plně zaneprázdněný výrobou příběhové osnovy a scénografií pro nová prostředí. Na samotné animaci se má začít pracovat už brzy. Co se hlavní dějové linie týče, tak o té zatím nic bližšího nevíme, slavný herní tvůrce Shigeru Miyamoto akorát odhalil, že mají v plánu Mariův svět v druhém díle ještě více rozšířit, v rámci čehož se můžeme těšit na další zábavný příběh. 

Tvorba dalšího filmového Maria byla v podstatě jen otázkou času. Prvnímu dílu se v kinech podařilo utržit až 1,3 miliardy dolarů, což z něho dělá nejenom komerčně nejúspěšnější filmovou adaptaci videohry historie, také jeden z nejúspěšnějších animáků vůbec. Více se podařilo utržit jenom oběma dílům Ledového království z let 2013 a 2019. Zároveň se taktéž jedná o komerčně nejúspěšnější animovaný film od studia Universal.

Kromě titulního hrdiny se ve snímku objevily i další známé postavičky, například Luigi (Charlie Day), Bowser (Jack Black), princezna Peach (Anya Taylor-Joy), Donkey Kong (Seth Rogen), Kamek (Kevin Michael Richardson) a mnozí další. 

Scénář k jedničce napsal Matt Fogel (Mimoni 2: Padouch přichází), ale zatím není známo, zda se vrátí i pro chystané pokračování. Každopádně doufejme, že se dalších zajímavých informací dočkáme ještě během letošního roku. Níže se ještě můžete podívat na naši recenzi prvního dílu.