Od úplného konce slavného zombie seriálu The Walking Dead nás už dělí v podstatě jen několik dní. Uzavře se tím tak jedna velká éra, která trvala více než desetiletí. Jste připravení si pobrečet? Inu, ani moc nemusíte, protože z celým slavným univerzem ani zdaleka nekončíme. Na konec seriálu totiž naváže hned několik spin-offů, do kterých se vrátí vaše oblíbené postavy.

Jedním z nich je i seriál, který momentálně nese název The Walking Dead: Daryl Dixon. A jak už je podle názvu patrné, zaměří se na dobrodružství schopného a fanoušky zbožňovaného bručouna Daryla v podání Normana Reeduse, který se tentokrát vydá do Evropy, přesněji do zombíky zamořené Francie. A díky serveru Deadlie už také víme, které dvě nové herecké hvězdy se k němu připojí. 

K Darylově nové výpravě se připojí francouzská herečka Clémence Poésy a Brit Adam Nagaitis, oba dva by měli v nadcházejícím seriálu ztvárnit primární role.

Clémence Poésy se asi nejvíce proslavila díky své roli okouzlující Fleur Delacour z filmových adaptací Harryho Pottera. V seriálu The Walking Dead: Daryl Dixon by si měla zahrát postavu Isabelle, členku jakési náboženské skupiny, která je nucena čelit své minulosti v Paříži. Původně se předpokládalo, že hlavní ženskou postavou se v seriálu stane Carol, ale když herečka Melissa McBride z celého projektu odstoupila, tyto otěže by tak měla převzít právě Isabelle.

Adam Nagaitis má za sebou snímky jako Smrtihlav, Cizinec ve vlaku a Poslední souboj, ale mnozí si ho možná budou dobře pamatovat z parádního seriálu Černobyl od HBO, kde ztvárnil hasiče Vasilije Ivanoviče Ignatěnka. V chystaném zombie seriálu si má zahrát tajemného britského chlapíka jménem Quinn, který se dostane k moci jako obchodník na černém trhu. Zároveň by se mělo jednat o majitele podzemního nočního klubu jménem Demimonde.

Podrobnější informace o samotném ději zatím neznáme, ale zdá se, že Daryl se opět bude muset vypořádávat se svou samotou a pocitem, že nikam nepatří. Dočkat bychom se také měli nových a mnohem nebezpečnějších variant zombíků, kteří mají vazbu na spin-off seriál The Walking Dead: World Beyond. 

Showrunnerem seriálu se má stát David Zabel, který už vedl série jako Betrayal z roku 2013 a Mercy Street z roku 2016. Z velké části se také jako scenárista podílel na slavném seriálu Pohotovost. Na výrobu dohlíží i Angela Kang, momentální showrunnerka původního seriálu, ovšem už pouze v roli výkonné producentky.

V budoucnu se také můžeme těšit nejenom na seriál The Walking Dead: Dead City, jenž se bude odehrávat v zamořeném New Yorku, ale také na minisérii, která se zaměří na Ricka Grimese a Michonne.

Seriál The Walking Dead: Daryl Dixon by se na AMC měl objevit někdy v průběhu příštího roku.