Skoro před celým jedním rokem jsme se dozvěděli, že Disney nám hodlá nadělit pokračování slavné komedie Mezi námi děvčaty (Freaky Friday) z roku 2003, ve které se v hlavních rolích objevily Jamie Lee Curtis a Lindsay Lohan. Tehdy jsme ale ještě nevěděli, kdo vlastně usedne na režisérskou židli. A přesně s touto informací nedávno přišel server The Hollywood Reprter.

Druhý díl by nakonec měla zrežírovat kanadská filmařka Nisha Ganatra, jejíž filmografie se skládá především z komedií. Natočila tak snímky jako Zbožňuju svatby (2005), Late Night (2019) a Kalifornský sen (2020). Aktivně působí i v seriálovém světě, v němž točila pro série jako Brooklyn 99 (2013) a Future Man (2019).

Server dále hlásí, že zmíněné dvě herečky o návratu do pokračování stále ještě jednají. Ale jelikož Curtis nedávno sdílela na svém Instagramu fotku s Lindsey Lohan, přičemž slovo „Disney“ bylo jedním z hashtagů, lze se domnívat, že obě herečky už jsou na palubě. 

Příběh prvního filmu se zaměřil na přepracovanou matku Tess, která v poslední době nemůže úplně najít společnou řeč se svou puberťáckou dcerou Annou (Lohan). Po návštěvě čínské restaurace, kde jim stará žena nabídne koláček s proroctvím, se dalšího dne ráno probudí a zjistí, že si vyměnily těla. Děj filmu tak vychází z knižní předlohy z roku 1972 od autorky Mary Rodgers, která byla do filmové podoby zadaptována hned několikrát.

Co se pokračování týče, tak o ději zatím nic nevíme, podle všeho se ale má jednat o ,,multigenerační příběh“. Ať už nás čeká cokoliv, natáčení by mělo začít letos v létě v Los Angeles. 

Ke scénáři byla minulý rok upsána Elyse Hollander (Queens of the Stoned Age). Zatím však není jasné, zda film bude exkluzivitou pro kina nebo zamíří rovnou na službu Disney+. V následujících měsících bychom se snad mohli dočkat dalších informací o obsazení.