To se nám to obsazení k pokračování slavného gladiátorského filmu Ridleyho Scotta pěkně rozšiřuje. Server Deadline nedávno odhalil, že chystaný druhý díl Gladiátora, který zatím stále ještě nemá žádný oficiální název, nedávno přizval na palubu Pedra Pascala, jednoho z momentálně největších seriálových miláčků, jenž v poslední době zazářil v seriálové adaptaci The Last of Us a třetí řadě Mandaloriana. Zatím však není známo, koho přesně ve filmu ztvární.

Obsazení dále tvoří Paul Mescal jako již dospělý Lucius, jenž se stane hlavním protagonistou příběhu, dále Barry Keoghan (pravděpodobně) jako římský císař Publius Septimius Geta, Joseph Quinn ze Stranger Things, Connie Nielsen, která si zopakuje roli Lucilly, a také Denzel Washington, jenž by se měl stát mentorem a trenérem hlavního hrdiny. S návratem Russella Crowea by ale fanoušci počítat neměli. 

Jak už nějakou dobu víme, příběh druhého dílu Gladiátora měl se měl odehrávat přibližně 25 let po událostech prvního filmu, přičemž Lucius by se v něm měl vydat na jakousi cestu, aby mohl pokračovat v odkazu legendárního Maxima (Crowe).

Stále je také otázkou, kterým směrem se Scott rozhodl druhý díl vzít. Z minulých zpráv vyšlo najevo, že dvojka se tentokrát na gladiátorské zápasy zas až tolik zaměřovat nebude, ovšem minulý měsíc reportér Jeff Sneider informoval o tom, že postava výše zmíněného Denzela Washingtona by měla ve snímku hlavního hrdinu vycvičit v umění gladiátorských zápasů.

Co tedy pro nás tvůrci chystají tentokrát? Inu, to nám pravděpodobně odhalí až nějaký ten první oficiální trailer, na který si ale budeme muset asi ještě tak rok počkat. 

Režie se nepřekvapivě ujme opět sám Ridley Scott. Hlavním scenáristou se stal David Scarpa, který napsal také Scottův příští projekt, jímž bude historický velkofilm Napoleon s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli. Vrací se taktéž kostýmní výtvarnice Janty Yates, která se Scottem pracovala i na prvním díle.

Oficiální premiéra je stanovená na 21. 11. 2024.