Minulý rok jsme se dočkali docela příjemného volného pokračování slavné série o Krotitelích duchů, o které se tentokrát postaral režisér Jason Reitman, jenž tak pokračoval v odkazu svého otce Ivana. A snímek Krotitelé duchů: Odkaz si v kinech rozhodně nevedl vůbec špatně, z rozpočtu 75 milionů dolarů se mu podařilo vydělat přes 204 milionů, přičemž už letos na jaře bylo potvrzeno, že snímek se dočká pokračování. Mnozí by tak patrně čekali, že otěží režie se opět chopí Jason Reitman, ale nakonec tomu tak nebude.

Místo něho snímek natočí britský filmař Gil Kenan, který se s Reitmanem podílel na tvorbě scénáře k výše zmíněnému Odkazu. Reitman tak bude pouze zastávat úlohu jednoho z producentů. S informací přišel server Deadline. 

Gil Kenan zatím natočil čtyři snímky, animák V tom domě straší!, dobrodružné Město Ember, horor Poltergeist a rodinný snímek Chlapec, kterému říkají Vánoce. Budeme mu tedy držet palce, aby se s dalším dílem legendární filmové série co nejlépe popral.

Detaily o ději však zatím známé nejsou, nicméně údajně má přímo navázat na dějství z předchozího filmu. Vrátit by se tak měla většina dětských hrdinů, stejně tak bychom se měli opět dočkat i dospěláckých herců jako Paul Rudd a Carrie Coon. Jistý by už měl být i návrat jednoho člena ze staré party Krotitelů, respektive Winstona, jehož opět ztvární Ernie Hudson. Zatím však není známo, zda se vrátí i Bill Murray a Dan Aykroyd, ale fanoušky by nějaké to cameo určitě potěšilo.

Příběh dalšího dílu by se navíc měl opět přenést do starého dobrého New Yorku, ve kterém se odehrávaly i první dvě klasiky. Americkému venkovu tak patrně dáme sbohem. 

Mnozí fanoušci doufají, že se do příštího dílu vrátí další velký padouch z předešlých filmů, přesněji strašlivý Vigo Karpatský, který se stal hlavním záporákem pro Krotitele duchů 2 z roku 1989. Ale to se holt necháme překvapit, jelikož hlavní část produkce stále ještě nezačala, na podrobnější informace o ději si nějaký ten pátek počkáme.

Ve výrobě je také animovaný seriál, který vznikne ve spolupráci Netflixu a studia Sony.

Oficiální premiéra je stanovená na 20. 12. 2023.