Rok 2025 bude pro filmové DC významný. Nejenže k nám dorazí DCU, připravované rebootované univerzum od Jamese Gunna a Petera Safrana, ale zároveň by se měl také vrátit Batman v podání Roberta Pattinsona. Tedy snad, vše bude záležet na tom, nakolik hladce bude probíhat produkce. A když už o ní mluvíme, servery World of Reel a MM News přišly s dalšími informacemi. Natáčení druhého dílu chváleného a úspěšného snímku The Batman (2022) by podle všeho mělo začít až v srpnu.

Zcela původně měla první klapka padnout už v listopadu minulého roku, ale to zhatila stávka scenáristů, která začala loni na konci jara. Hlavní část produkce byla tehdy podle všeho odložena na letošní březen. Nyní se ale zdá, že natáčení začne až o pět měsíců později. Datum premiéry, tedy 2. 10. 2025, se zatím nemění, ale servery hlásí, že to by se mohlo v budoucnu změnit. 

James Gunn, jenž je spolu se Safranem šéfem DC Films, čímž dohlíží i na tituly, které do jejich chystaného DCU nezapadají, minulý měsíc uvedl, že dokončený scénář k druhému Batmanovi ještě do rukou nedostal. Deadline je ale podle všeho v únoru, hned poté by pak měly následovat zprávy o obsazení.

Natáčení může každopádně trvat dlouho, stejně tak i postprodukce se může protáhnout, tudíž ono nebezpečí odkladu na pozdější datum určitě hrozí. Ale říjen 2025 je poměrně daleko, budeme tudíž doufat, že věci budou probíhat hladce a rychle. 

Robert Pattinson by si měl v pokračování zopakovat svou roli netopýřího strážce Gothamu, podle serveru World of Reel se také očekává návrat Zoë Kravitz jako Seliny Kyle/Catwoman, Andyho Serkise jako Alfréda, Jeffreyho Wrighta jako komisaře Gordona, Colina Farrella jako Penguina a Barryho Keoghana jako Jokera.

Na scénáři opět pracuje Matt Reeves, který natočil i jedničku. Spolu s ním snímek píše ještě Mattson Tomlin (Matka versus android).