Temný rytíř v podání Roberta Pattinsona se do Gothamu vrátí sice až v roce 2025, ale už nyní probíhá jistá šuškanda o tom, čeho všeho bychom se v pokračování úspěšného Batmana (2022) od Matta Reevese mohli dočkat. Je samozřejmě jasné, že na netopýřího hrdinu bude čekat další známý komiksový protivník, který se pokusí změnit tvář Gothamu k horšímu.

A když už o těch tvářích mluvíme, tak se zdá, že ve druhém díle se objeví i Harvey Dent, původně městský prokurátor a bojovník proti zločinu, z něhož se později stane slavný padouch Two-Face. Insider John Rocha navíc nedávno odhalil, že tvůrci už mají vyhlédnuté dva známé herce, kteří by se role mohli ujmout. A pokud jsou ony informace pravdivé, vůbec se nejedná o špatné kandidáty.

První možností je Joel Edgerton, slavný australský herec, který například ve Star Wars sáze ztvárnil mladší verzi Lukova strýce Owena Larse. Dále se objevil i v titulech jako Velký Gatsby (2013), Lovingovi (2016) a Třináct životů (2022).

Druhou možností je Josh Hartnett, hvězda ze seriálu Penny Dreadful (2014), který si zas zahrál ve filmech jako Černý jestřáb sestřelen (2001), Pearl Harbor (2001) a 30 dní dlouhá noc (2007). 

Jeden z těchto herců by se podle výše uvedeného insidera mohl stát novým prokurátorem, ze kterého by se na konci filmu následně stal Two-Face. Jednalo by se tak o nástupce zkorumpovaného Gila Colsona (Peter Sarsgaard), který v prvním díle zemřel rukou Riddlera (Paul Dano).

Hraného Denta jsme tu už měli každopádně několikrát, objevil se například už v prvním Batmanovi (1989) od Tima Burtona, kde si ho zahrál Billy Dee Williams (Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder). O něco trhlejší a bláznivější verzi ztvárnil o několik let později Tommy Lee Jones v Schumacherově snímku Batman navždy (1995), kde však byl téměř celou dobu ve stínu podobně ujetého Riddlera v podání Jima Carreyho.

Pak tu máme samozřejmě i verzi Harveyho Denta z Temného rytíře (2008), v němž se této tragické postavy ujal Aaron Eckhart. Za zmínku také ještě stojí seriál Gotham (2014), kde si mladší verzi prokurátora zahrál Nicholas D'Agosto.

Pokud se Harvey Dent v pokračování Batmana skutečně objeví, jsme velice zvědaví na to, jakým způsobem tvůrci pojmou jeho příběh tentokrát. 

Před nějakou dobou vyšlo najevo, že start natáčení druhého dílu se kvůli stávce scenáristů z letoška odkládá na jaro 2024, ale podle všeho by se kvůli tomu nemělo posouvat datum premiéry.

O režii filmu by se každopádně měl opět postarat Matt Reeves, který pracuje na scénáři spolu s Mattsonem Tomlinem, tvůrcem sci-fi snímků jako Projekt Power (2020), Malá rybka (2020) a Matka versus android (2021).

Oficiální premiéra je stanovená na 2. 10. 2025.