Tak to vypadá, že smutný konec bude mít nejenom Rebel Moon, ale i Snyderova zombie franšíza, která začala netflixovským titulem Armáda mrtvých (2021). Server The Wrap totiž hlásí, že Netflix se rozhodl „v tichosti“ zrušit jak filmové pokračování, tak i animovaný seriálový spn-off, jenž měl nést název Army of the Dead: Lost Vegas. Už loni na podzim jsme se každopádně přímo od Zacka Snydera dozvěděli, že na spin-offu se přestalo pracovat. A nyní se holt také zdá, že se ho opravdu nikdy nedočkáme.

Snyder měl se svou zombie značkou údajně podobě velké plány, jako s výše zmíněným sci-fi malérem Rebel Moon, který kritici a mnozí diváci zavrhují do horoucích pekel. Zřejmě si tak představoval novou velkou franšízu, která bude plodit různá pokračování, spin-offy a prequely.

Nutno připomenout, že zrovna Armáda mrtvých už jeden prequel má, jmenovitě jde o snímek Armáda lupičů (2021), ovšem nyní to vypadá, že se bude jednat i o poslední titul, co tato franšíza nabídne. 

Podle Snydera a jeho ženy Debory, která působila jako producentka pro většinu režisérových filmů, však Armáda mrtvých ještě není zcela...no, mrtvá. Americká korporace Six Flags údajně na letošní Halloween chystá vytvořit zábavní parky s tematikou zmíněného zombie filmu, ale to v našich luzích a hájích bude jen těžko někoho zajímat.

I přestože Armáda mrtvých měla spíše rozporuplné recenze, sledovanost měla na Netflixu velice slušnou, rázem tak začaly přípravy na nyní již zřejmě zrušené pokračování, které mělo nést název Planet of the Dead. 

Když se ještě vrátíme k animovanému seriálu, jehož showrunnerem měl být Jay Oliva (Batman: Návrat Temného rytíře), Snyder minulý rok odhalil, že se v něm měla objevit i určitá mimozemská postava, která se objevila i v Rebel Moonu. V jistý moment totiž měly postavy ze seriálu podle všeho projít jakýmsi portálem do jiné dimenze, kde se měly s oním mimozemšťanem střetnout.

Takže ano, možná je opravdu dobře, že se seriálu zřejmě už nikdy nedočkáme. Níže se každopádně můžete podívat na naši recenzi jedničky.