Už nějakou dobu se šušká o tom, že do MCU by se mohl vrátit Robert Downey Jr., aby si zopakoval svou roli fanoušky milovaného Iron Mana. Minulý měsíc dokonce známá insiderka MyTimeToShineHello uvedla, že herec je podle všeho ochotný se do komiksového světa vrátit. Nyní ale o celé věci pro server Vanity Fair promluvil i šéf celého Marvelu, tedy sám Kevin Feige. A podle jeho slov to vypadá, že na hrob Tonyho Starka se již sahat nebude. Podle zmíněného serveru Feige údajně zamítl možnost, aby byl Iron Man oživen pro další MCU tituly. Když přišla řeč na Tonyho úlohu v Avengers: Endgame (2019), kde také hrdinsky skonal, Feige uvedl následující:

,,Ten moment zanecháme a už na něj nebudeme sahat. Všichni jsme mnoho let tvrdě pracovali, abychom se k němu dostali. A nikdy bychom ho nechtěli žádným způsobem nějak magicky zvrátit.“

Feige tak fanoušky ujistil, že kvůli lepším tržbám nehodlají Tonyho hrdinskou a emocemi nabitou oběť hodit do koše, i přestože některé zdroje předpokládaly, že přesně tohle má Marvel v plánu. 

Není žádným tajemstvím, že MCU na tom momentálně není zrovna nejlépe. Krutě to potvrdily i naprosto katastrofální tržby snímku Marvels, které zároveň dokazují, že pokud se bude chtít komiksový gigant z těchto temných časů vyškrabat, bude muset změnit strategii.

Připomeneme také ony zvěsti o tom, Marvel podle všeho chystá jakýsi reunion film, v němž by se objevili všichni původní Avengers, ale to se nyní zdá ještě méně pravděpodobné. Chris Evans (Kapitán Amerika) navíc relativně přednedávnem uvedl, že ho zatím nikdo ohledně návratu do role nekontaktoval. 

Je ale samozřejmě také možné, že Marvel na to půjde trochu lišácky, přičemž místo toho, aby Tonyho oživil, tak ho prostě vrátí v podobě nějaké vzpomínky či vize.

Stále tu ještě také máme chystaný snímek Avengers: Secret Wars, ve kterém by se někteří staří známí z prvních fází MCU objevit mohli. Spekulovalo se tak o návratu nejenom Starka, ale i jeho již dospělé dcery Morgan. Holt uvidíme, co ještě Marvel vymyslí.