Krátce po začátku roku Amazon oznámil, že má v plánu vdechnout slavné herní sérii Tomb Raider nový život jak v seriálové, tak i ve filmové podobě. Připravovaný film a seriál, na které bude společnost dohlížet, mají být začátkem zcela nového univerza, jehož středobodem bude samozřejmě i nová Lara Croft.

S návratem Alicie Vikander, která hbitou britskou archeoložku ztvárnila ve filmové adaptaci z roku 2018, bychom už ale počítat neměli, fanoušci jsou tudíž už zvědaví, kdo si slavnou herní protagonistku zahraje tentokrát. To ještě stále nevíme, nicméně díky serveru Variety nyní známe jméno filmařky, která se k chystanému seriálu připojila.

Na scénáři by se podle serveru měla podílet Megan McDonnell, která zanechala stopu ve světě MCU. V první řadě se podílela na psaní seriálu WandaVision (2021), jejím scenáristickým celovečerním debutem se ale stala čerstvá marvelovka jménem Marvels, která nedávno šla do kin. 

Pokud vás to ale vyděsilo, jistou útěchou vám může být připomenutí, že McDonnell by neměla být hlavní scenáristkou. Tato úloha by i nadále měla patřit herečce a filmařce Phoebe Waller-Bridge (Indiana Jones a nástroj osudu), která bude zároveň výkonnou producentkou a patrně i showrunnerkou. McDonnell tak zřejmě bude jen jednou z částí scenáristického týmu, který Waller-Bridge povede.

I přestože od oznámení o nové éře značky Tomb Raider uplynul už skoro rok, žádné další pořádně šťavnaté informace stále ještě neznáme. Film a seriál by každopádně měly sdílet stejné univerzum, stále je ale také otázkou, který z těchto dvou projektů vyjde jako první. 

Amazon taktéž dohlíží na další videoherní titul, na němž opět pracuje studio Crystal Dynamics. Taktéž se hodí připomenout, že vlastní seriálové dobrodružství Lary Croft chystá i Netflix. A to v podobě animované série Tomb Raider: The Legend of Lara Croft, za jejíž výrobou stojí společnost dj2 Entertainment, která se nyní o práva dělí s Amazonem.

Dalších informací o hrané verzi se snad dočkáme někdy po novém roce. A kdo ví, třeba se i dozvíme jméno herečky, která se role Lary chopí.