Pozor! Následující článek obsahuje spoilery k filmu Batman!

I přestože hlavním padouchem Batmana s Robertem Pattinsonem, který vyšel letos na jaře, byl hrozivý intrikář Riddler (Paul Dano), na konci filmu jsme se také dočkali krátké pasáže, v níž se objeví sám starý dobrý Joker. Toho jsme si v plné kráse ve snímku prohlédnout sice nemohli, ale víme, že mu vdechl život Barry Keoghan.

V nedávném rozhovoru pro GQ, ale mladý herec odhalil, že se původně ucházel právě o roli Riddlera, dokonce také poslal producentovi Dylanu Clarkovi nahrávku z konkurzu, kterou si můžete pustit níže. Když se později Keoghan s Clarkem sešel, následně zjistil, že do role už byl obsazen Jonah Hill (jehož později nahradil výše zmíněný Paul Dano), tudíž se jeho přání zahrát si jednoho z nejznámějších batmanovských padouchů nenaplnilo.

Ale příliš dlouho z toho smutnit nemusel, protože o několik měsíců později přijal telefonát od jednoho z agentů připravované produkce, který mu oznámil, že režisér Matt Reeves a zbytek tvůrců by mu rádi nabídli roli Jokera. A patrně to bylo právě kvůli výše uvedené nahrávce, kde herec vystupoval jako Riddler. Herec tak roli následně přijal, ovšem zároveň se musel zavázat, že ji bude udržovat v přísné tajnosti.

Když se pak v roli „ukázal“ v samotném filmu, reakce diváků byla jaksepatří pozitivní, přičemž mnozí očekávají, že Keoghan si Jokera zahraje i v chystaném pokračování. Sám herec se každopádně nechal slyšet, že do toho rozhodně půjde, momentálně tak čeká na telefonát od Matta Reevese, aby ho vzal zpátky na palubu. 

Vše ale nyní závisí na svolení společnosti Warner Bros. Discovery. To nedávno několik významných DC projektů usmrtilo, včetně třeba Batgirl s Leslie Grace, ale Reevesův Batman by měl být v bezpečí, protože režisér na konci léta se společností podepsal víceletou smlouvu o spolupráci.

Batman 2 ale stále ještě nedostal od Warnerů zelenou, tudíž je možné, že se druhého dílu dočkáme až za dlouho dobu. To se holt budeme muset nechat překvapit. Ať už to bude jakkoliv, v budoucím pokračování bude hrát Keoghanův znetvořený Joker bezpochyby mnohem větší roli.