Seriál Stranger Things se k nám po téměř třech letech konečně vrací se vší parádou. V rámci toho jsme se také dočkali plnohodnotného oficiálního traileru na nadcházející čtvrtou sérii, na který se můžete podívat výše. A jak se zdá, fanoušky čeká opravdu pořádná jízda, která navíc pomalými krůčky směřuje k velkolepému finále celého příběhu. Válka s nestvůrnými bytostmi ze světa Upside Down se rozjíždí v plné míře. A na naše hrdiny, kteří jsou navíc po událostech třetí řady rozdělení, čeká nový hrozivý padouch, jenž rozhodně žádným ořezávátkem nebude. Pokud se ale hrdinům podaří bytost porazit, mohlo by to znamenat definitivní konec veškerým hrozbám ze světa Upside Down. 

Bráchové Dufferovi, kteří jsou tvůrci celého populárního seriálu, se netají tím, že chtějí veškeré dějové linky řádně zakončit. Možná právě proto bude nadcházející čtvrtá řada rozdělena na dvě části. Ta první započne již 27. 5. 2022, přičemž na tu druhou si budeme muset počkat až do 1. 7. 2022. Oba tvůrci si ale naštěstí uvědomují, že když nějaký příběhově založený seriál běží moc dlouho, začne postupně přiházet o své kouzlo. Fanoušci by proto měli počítat s tím, že čtvrtá série, která má být podle Netflixu od svých předchůdců mnohem temnější a hororovější, bude předposlední. Celý příběh by se pak měl uzavřít s příchodem série páté, která bude opravdu definitivně poslední. 

Se světem Stranger Things se ale následně loučit možná nebudeme. Jakmile hlavní seriál dojde ke svému konci, pravděpodobně bychom se pak mohli dočkat i řady spin-off projektů, které celé universum více rozšíří. 

Kromě bratrů Dufferových se o režii jednotlivých epizod postarají filmaři jako Shawn Levy a Nimród Antal. Na scénáři ke čtvrté řadě se také podíleli Paul Dichter, Caitlin SchneiderhanKate TrefryCurtis Gwinn. V hlavních rolích opět uvidíme staré dobré pardály z předešlých řad, tedy herce jako Millie Bobby Brown, Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton a Joe Keery.

Těšíte se?