Ari Aster, jeden z nejlepších hororových režisérů současnosti, si už brousí zuby na svůj čtvrtý celovečerní film, kterým bude snímek jménem Eddington. Na výrobu filmu bude opět dohlížet studio A24, které odhalilo, že film bude vyloženě natřískaný hollywoodskými hvězdami.

Už nějakou dobu kolovaly zvěsti o tom, že jednou z nich bude Joaquin Phoenix (Joker), který si zahrál hlavní roli v Asterově posledním filmu On se bojí (2023). A nyní nám to výše zmíněné studio potvrdilo. K Phoenixovi se ale také připojí známá jména jako Pedro Pascal (The Last of Us), Emma Stone (Chudáčci) a Austin Butler (Duna: Část druhá). První klapka by měla padnout už tento týden. A24 se s informacemi podělilo skrze příspěvek na Instagramu, který je uveden níže. 

Snímek byl v minulosti popisován jako ,,noirovsky westernová černá komedie“, ale ještě uvidíme, čím nás nakonec bude Aster ve svém příštím filmu strašit. Protože bezpochyby strašit bude. Podle serveru Variety o hlavní dějové lince zatím víme jen to, že se zaměří na šerifa s vysokými ambicemi, který žije v malém městečku v Novém Mexiku.

Už minulý rok na podzim ale server World of Reel přišel s informacemi o tom, že snímek by se měl také zaměřit na mladý pár, který přes Nové Mexiko míří do Los Angeles. U městečka Eddington, kde se těží měď, jim ale dojde benzín, tudíž v něm budou muset nějakou dobu pobýt. Po soumraku se ale celé místo začne měnit na noční můru. Co všechno je ale na tomto popisu pravdivé, se každopádně necháme překvapit. 

Ari Aster si pochopitelně opět vzal pod palec scénář a režii. Kromě výše zmíněného On se bojí je také tvůrcem skvělých hororových kousků Děsivé dědictví (2018) a Slunovrat (2019). Dále hrají Luke Grimes, Deirdre O'Connell, Micheal Ward a Clifton Collins Jr.

Jelikož má natáčení začít už tento týden, filmu bychom se teoreticky mohli dočkat někdy v první polovině roku 2025.