Pro mnoho lidí je Riddler v podání Paula Dana až démonicky skvělý a po právu se řadí k tomu nejlepšímu, co batmanovská plejáda záporáků v live-action adaptacích nabízí. Všeobecně se předpokládá, že po úspěchu Batmana, kde Robert Pattinson ztvárnil hlavní roli, na sebe filmové pokračování nenechá dlouho čekat. Jestli se i v něm objeví Paul Dano a jeho Riddler, je zatím ve hvězdách, ale to neznamená, že herec svoji roli pověsil na hřebík.

Paul Dano se totiž rozhodl prozkoumat komiksové vody jako scénárista. A jeho prvotina bude právě o Riddlerovi. Již v říjnu začne vycházet šestidílná limitovaná série Riddler: Year One, která prozkoumá zrození Hádankáře. Oficiálně není potvrzené, zda komiksová verze Riddlera bude zasazená do filmového světa Matta Reevese, ale pravděpdobně ano.

Nejednalo by se o první komiks, který by hrál na podobnou notu jako film, který běží momentálně v kinech. S určitou dávkou představivosti se to dá tvrdit i o nově vydaném komiksu Batman: Dvojník, na který vám brzo přineseme obsáhlou recenzi.

Zpátky ale k Riddlerovi. Herec Paul Dano se chopí tvorby scénáře, přičemž o kresbu se postará srbský umělec Stevan Subic. I u něj se bude jednat o prvotinu nakreslenou pro DC Comics. Mezi jeho díla patří například Tarzan z března minulého roku. Zajímavé je, že koncem loňska začal pracovat jako grafik pro společnost Blizzard Entertainment.

Během října a listopadu tohoto roku vyjde v Americe všech šest sešitů, poté můžeme očekávat i souborné vydání. Otázkou zůstává, za jak dlouho se dočkáme Danovo Hádankáře i my tady u nás. Kdyby to bylo po vzoru Batman: Dvojník hned při celosvětovém vydání hardbacku, tak bychom se rozhodně nezlobili, protože knihy od DC Black Label máme rozhodně rádi.