Právě probíhající akce Star Wars Celebration v americkém Anaheimu je zaměřená na Star Wars, což už tak nějak vyplývá z jejího názvu. S předalekou galaxií byl ale vždy úzce spojen také Indiana Jones, vždyť jak Star Wars, tak Indy pochází ze společnosti Lucasfilm. Na Celebration se proto krátce mihnul i slavný archeolog s tváří Harrisona Forda, aby se nám ukázal na první oficiální fotografii z chystaného pátého filmu.

Nadále platí, že nový filmový Indiana Jones, který stále nemá stanovený finální název, dorazí do našich kin 29. června/júna 2023. Sice už jsme tu měli několik odkladů, ale nyní se zdá, že by toto datum mohlo být opravdu konečné. Nebo v to aspoň doufáme. Film byl dokonce tolikrát odložen, že muselo dojít na změnu v pozici režiséra. Henryho Jonese juniora tak na plátna kin nevrátí Steven Spielberg, který se tentokrát spokojil s produkční úlohou, ale James Mangold (Logan: Wolverine, Le Mans '66).

V chystaném dobrodružném filmu se kromě Harrisona Forda objeví také Phoebe Waller-Bridge (Solo: Star Wars Story), Mads Mikkelsen (Hannibal, Casino Royale, herní Death Stranding), Antonio Banderas (Zorro: Tajemná tvář, téměř libovolný film Roberta Rodrigueze), Boyd Holbrook (Logan: Wolverine) nebo Shaunette Renée Wilson (Black Panther).

Harrison Ford navíc potvrdil, že o hudební doprovod filmu se postaral legendární John Williams, který nedávno oslavil 90. narozeniny a který se objevil i na Star Wars Celebration. Pod taktovkou Williamse na akci zazněly nesmrtelné skladby Imperial March a The Raiders’ March, stejně jako ústřední skladba série Obi-Wan Kenobi, takže doufejme, že se už brzy na internetu objeví pořádná nahrávka.