Americký spisovatel Patrick Rothfuss se proslavil po celém světě svou fantasy sérií Kronika Královraha, která v současné době obsahuje dva díly s názvy Jméno větru a Strach moudrého muže, ale také jeden spin off ze stejného světa s podtitulem Hudba ticha.

Přečtěte si také: Spisovatel Patrick Rothfuss začal spolupracovat s One Shot Network na dramatických podcastech

Všichni fanoušci Rothfusse netrpělivě čekají na třetí díl série Kronika Královraha s anglickým názvem The Doors of Stone. Přeci jen, druhý díl vyšel před dlouhými devíti lety, což Rothfusse trochu staví na pozici George R. R. Martina, který doposud nedopsal oblíbenou fantasy sérii Píseň ledu a ohně.

Na rozdíl od Martina však Patrick Rothfuss velmi často komunikuje s fanoušky přes streamy na Twitchi, kde odpovídá na všechny druhy otázek. Spousta dotazů samozřejmě padá právě na knihu The Doors of Stone, která by podle uvedených informací měla vyjít během léta roku 2021.

Během nedávného streamu se jeden z fanoušků zeptal na celkem nečekanou otázku. Ta se týkala toho, jestli Patrick Rothfuss plánuje po vydání The Doors of Stone vydat nějaký čtvrtý díl. Ten měl z dotazu velkou radost a odvětil: „To je velice skvělá otázka a velmi zdvořilá. Ano, určitě bude nějaká čtvrtá kniha. Rozhodně ji chci napsat. Chci fanouškům poskytnout všechny druhy příběhů z mého světa. Chci psát víc a vydávat víc. Jsem šťastnější, když píšu a cítím se lépe, když vydávám, protože vím, že ode mě chcete více knih.“

Teď už je jen otázkou, jestli se jen jedná o plané řeči, které mají jen fanoušky uklidnit a uspokojit. My se osobně spíše zaměříme na plánovaný třetí díl s názvem The Doors of Stone, který snad opravdu vyjde v létě a o pár měsíců později i u nás v Česku pod taktovkou nakladatelství Argo.