Oblíbený americký spisovatel Patrick Rothfuss, z jehož repertoáru můžete znát fantasy sérii Kronika královraha/Príbeh kráľovraha, začal v nedávné době spolupracovat se společností One Shot Network na nové mini sérii, která bude ve formě podcastu ukazovat improvizované příběhy z připravované RPG hry. Příběh bude zasazený do Rothfussova světa, přesněji řečeno do knih Strach moudrého muže a Jméno větru.

Pokud si nedokážete představit, jak takový projekt funguje, zkusíme vám to přiblížit. Společnost One Shot Network má ve svém repertoáru několik druhů podcastů. Jedním z nich je i OneShot. Ten obsahuje dramatizované RPG hry, které pořádá James D’Amato. Pokaždé si pozve nějaké hostující umělce, jenž s ním určité scénky sehrají.

Přečtěte si také: Spojení artbooku a phrasebooku? To je nový Kickstarterový projekt s názvem Things Heroes Say

Celá tato spolupráce vznikla tím, že právě D’Amato vyvíjí onu D&D-based RPG hru ze světa Patricka Rothfusse. Minulý rok spisovatel slíbil svým fanouškům, že bude s vývojářem spolupracovat na těchto dlouhých dramatických podcastech, aby společně hru řádně otestovali a nechali své fanoušky nahlédnout do procesu tvorby.

Na stránkách oneshotpodcast.net je již k dispozici první epizoda, která trvá hodinu a 17 minut. Zavede nás do role 4 studentů z Univerzity Arcanum, jenž jsou hráni Rothfussem, Bee Zeldou, Satine Phoenix a Liz Anderson a vedou rozhovor se svými mistry. Pokud by vás tato série podcastů zajímala, nové díly budou vycházet každé pondělí.