Už od podzimu minulého roku víme, že hezká oscarová pixarovka V hlavě (2015) se dočká druhého dílu. Ten by se měl opět zaměřit na Emoce malé Riley (Kaitlyn Dias), ze které už ale v pokračování bude drzá puberťačka, s níž cloumají hormony. Nebude to ale jediný projekt, jenž ze slavného animovaného filmu vzejde. Zdá se totiž, že Disney a Pixar připravují také jakýsi seriál, o kterém toho však zatím víme pramálo.

Podle všeho by na něm ale měl pracovat scenárista Mike Jones, jenž se podílel na výrobě scénáře k pixarovkám Duše (2020) a Luca (2021). Stejně tak by měl mít chystaný seriál také pořádně tučný rozpočet. To je ovšem zatím vše, co o projektu víme. Zatím tudíž můžeme jen spekulovat, o čem by vlastně mohl pojednávat.

Nemusí to hned znamenat, že se seriál opět zaměří na Riley a její vlastní emoce, primárně tedy na Radost (Amy Poehler) a Smutek (Phyllis Smith), které v původním filmu hrály hlavní role. Jak nám konec snímku ukáže, podobnou skvadru „žijících“ emocí má v hlavě každý člověk, tudíž je možné, že seriál by se mohl zaměřit na někoho úplně jiného. 

Ještě ale uvidíme, zda tuto informaci potvrdí Disney nebo Pixar. Moc by nás ale nepřekvapilo, kdyby se obě studia rozhodla jít tímto směrem. V posledních letech si zbrusu nové animáky od Pixaru a Disneyho z komerčního hlediska příliš dobře nevedly, však se stačí podívat na tržby titulů jako Rakeťák (2022) a nově i Mezi živly.

Disney se proto uchyluje k „bezpečné“ strategii, kdy dává zelenou dalším dílům z již zavedených a hlavně úspěšných značek. To znamená, že v budoucnu se dočkáme například dalšího dílu Příběhu hraček, Ledového království a Zootropolis. A jelikož snímek V hlavě celosvětově utržil skoro 859 milionů dolarů (rozpočet činil 175 mega), není divu, že se studia vrací i k němu. Necháme se proto překvapit, co z chystaného seriálu nakonec vyleze.

Co se připravovaného druhého dílu týče, opět bychom se podle všeho měli těšit na řádně dojemnou a milou podívanou, během jejíhož sledování bychom měli mít po ruce nějaké ty kapesníky. Kromě výše zmíněných hereček by se do pokračování měl vrátit také Lewis Black jako Hněv. Strachu (Bill Hader) a Znechucení (Mindy Kaling) už ale podle všeho propůjčí hlasy jiní herci. 

O režii druhého dílu se tentokrát postará pixarovský veterán Kelsey Mann, který zastával úlohu vedoucího příběhu pro projekty jako Univerzita pro příšerky (2013), Hodný dinosaurus (2015) a Frčíme (2020).

Scénář k pokračování ale zpracuje Meg LeFauve, která se spolu s Petem Docterem, Ronniem Del Carmen a Joshem Cooleym podílela na scénáři k jedničce, za což také byla spolu se svými kolegy nominována na Oscara. Dále se LeFauve podílela na animácích jako Hledá se Dory (2016), Úžasňákovi 2 (2018) a zmíněný Hodný dinosaurus.

Zatím není známo, kdy přesně se seriálu dočkáme, druhý celovečerák by k nám měl ale dorazit příští rok v létě.