Pokud sledujete naše knižní novinky pravidelně, tak asi víte, že koncem října/októbra letošního roku otevřel český spisovatel František Kotleta (SPAD, Perunova krev) novou dvanáctidílnou space operu Legie svým románem s názvem Operace Thümmel. Na této monstrózní sérii však nepracuje sám, ale spolupracuje s Kristýnou Sněgoňovou (Město v oblacích, Zřídla), která hned o měsíc později od vydání prvního dílu navázala svým románem s názvem Amanda.

Kotletův úvod do série s názvem Operace Thümmel byl velmi úspěšný, což dokazují i velmi pozitivní recenze, včetně té naší, kde si titul odnesl krásných devět bodů z deseti. Kniha doposud vyšla jen ve fyzické a elektronické verzi. U Kotlety je však zvykem, že každá jeho kniha vychází časem i ve formě audioknihy a ani u Operace Thümmel nenastane žádná výjimka.

Přečtěte si také: Čech, Rus a mimozemšťanka zachraňují lidstvo před otroctvím

Během včerejšího dne totiž František Kotleta informoval na svém facebookovém profilu, že první díl Legie je už konečně venku ve formě audioknihy. Celou četbu měl na starosti divadelní herec a dabér Martin Stránský, jehož hlas můžete znát ze seriálů Futurama (Bender), Živí mrtví (Daryl Dixon) či Dr. House (Greg House). Samotné vydání připravilo nakladatelství Epocha společně s Audiotékou.

Pokud tedy patříte mezi konzumenty audioknih, Operaci Thümmel můžete zakoupit na eshopu audioteka.com za 299 korun. Čeká na vás necelých osm hodin parádního obsahu, čteného skvělým dabérem. Kdybyste však o titulu i přes všechny kladné ohlasy pochybovali, na Audiotéce naleznete čtyřicetiminutovou ukázku zdarma.