Jeden z nejslibněji vyhlížejících filmů letošního jara, který nám nadělí talentovaný Alex Garland, je bezpochyby Občanská válka (Civil War) od studia A24. Do našich kinosálů film dorazí už za pár týdnů, mezitím se můžete výše podívat na novou upoutávku, která je zároveň také jistým nahlédnutím do zákulisí.

Jak už nějaký čas víme, příběh se bude odehrávat v blízké budoucnosti, ve které se Spojené státy zmítají v chaosu nové občanské války. Reportérka jménem Lee (Kirsten Dunst) se spolu s dalšími vydá na nebezpečnou cestu, jejímž cílem bude Bílý dům.

První reakce na film jsou každopádně z převážné části pozitivní, tak snad se skutečně máme nač těšit. Jak je v nově vydaném videu řečeno, snímek nám mimo jiné ukáže, nakolik riskantní je v žurnalistice řemeslo válečného reportéra a fotografa. Garland na festivalu SXSW taktéž uvedl, že námět vymyslel na začátku pandemie koronaviru, během níž pozoroval, jak se celý svět proměňuje. 

Garland si vzal pod palec scénář i režii, mezi jeho poslední filmy patří Ex Machina (2014), Anihilace (2018) a Men (2022).

Dále se můžeme těšit na herce jako Jesse Plemons, Nick Offerman, Cailee Spaeny, Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Karl Glusman, Sonoja Mizuno a Jojo T. Gibbs.

V českých kinech se snímek objeví 18. 4. 2024.