Tak se zdá, že třetím Strážcům Galaxie se bude dařit. Po prvním víkendu v kinech to bylo ještě takové nejisté, protože i přestože finále MCU trilogie Jamese Gunna tehdy dosáhlo téměř třistamilionových tržeb, úspěch ještě zajištěný nemělo. Nejnovější čísla z pokladen ale vypadají velice nadějně.

Po druhém víkendu utržil snímek pro domácí box office 60,5 milionů dolarů, což je oproti prvnímu víkendu pokles pouze o 49%. Nenechte se však slovem „pokles“ zmást, protože ve skutečnosti se jedná o poměrně skvělý výsledek. Jedná se totiž o nejnižší pokles komiksového titulu po éře koronaviru, přičemž i celkově se jedná o jeden z nejlepších druhých víkendů v historii MCU. To už naznačuje, že o Strážce Galaxie by mohl být velký zájem i v nadcházejících týdnech.

Celosvětově má snímek na kontě slušných 528,8 milionů dolarů, tudíž nejenže hravě překonal třetího Ant-Mana (475 milionů), ale zároveň se z něho stal druhý film roku 2023 s největšími tržbami. To dává filmu velice reálné naděje na úspěch. Vzhledem k tomu, že se jednalo o poměrně dost drahou marvelovku (rozpočet činil asi 250 milionů), snímek bude muset údajně utržit asi kolem 800 milionů celosvětově, aby ho mohl Marvel považovat za skutečně úspěšný. Po prvním víkendu to bylo ještě nejisté, ale nyní se zdá, že je vše na dobré cestě. Tedy doufejme!

Úspěch slaví i filmový Mario, který se v žebříčku domácího box officu nepřekvapivě udržel na druhém místě za Strážci. Po minulém víkendu utržil 13 milionů, přičemž celosvětově má už na kontě 1,21 miliardy dolarů. To z něho dělá nejenom zdaleka nejúspěšnější filmovou adaptaci videohry, ale také jeden z komerčně nejúspěšnějších animáků všech dob. A kdo ví, pokud se filmu bude ještě hodně dařit, tak možná v budoucnu korunu krále animovaných filmů šlohne druhému dílu Ledového království (2019).

Na třetí místo v žebříčku se dostala romantická komedie Book Club: The Next Chapter, ve které si zahrály hvězdy jako Jane Fonda, Diane Keaton, Andy Garcia a Mary Steenburgen. Ta pro domácí box office vynesla 6,5 milionů, celosvětově tržby zase činí 9,6 milionů.

Další novinkou je také akčňák od Roberta Rodrigueze jménem Hypnotik, ve kterém hlavní roli ztvárňuje Ben Affleck. A tady to vypadá na pěkný komerční malér. Snímek se v žebříčku domácího box officu po svém prvním víkendu ocitl až na šestém místě, přičemž pro něj vydělal jen 2,3 milionů dolarů. Důvodem může být nejenom konkurence v kinech, ale třeba i špatná propagační kampaň a ne úplně fajn ohlasy od kritiků. Tak snad někdy příště, Roberte. Ideálně s tou druhou Alitou

A na co do kina tento týden? Inu, je pro vás RODINA svatá, tak v tom případě byste mohli zkusit zajít na snímek Rychle a zběsile 10, který má být údajně začátkem velkolepého konce celé slavné filmové série. Ovšem pozor, bude se jednat pouze o první část, v příštích letech se totiž dočkáme nejenom části druhé, ale možná i třetí!

Rychle a zběsile 10 bude v našich kinech premiérovat ve čtvrtek, tedy 18. 5. 2023. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.