Tak to vypadá, že Madam Web už nic nezachrání. Po svém druhém víkendu utržila nová komiksovka studia Sony pro domácí box office jen 6 milionů dolarů, což je oproti minulému týdnu propad o více než 60 %. Celosvětově má snímek na kontě 77,5 milionu, čímž stále ještě ani nepřekonal svůj rozpočet. Ten měl činit 80 mega, ale server The Hollywood Reporter nedávno odhalil, že film byl nakonec ještě o něco dražší, podle všeho měl stát kolem 100 milionů. Pokud je to pravda, tak Madam Web je opravdu komerční propadák jak hrom.

Vzhledem k brutálně klesajícímu zájmu ani nemůže doufat, že se z něho v kinech stane nějaká trvalka, přičemž je dost možné, že už příští týden zmizí z první pětice žebříčku domácího box officu, už po pouhém druhém víkendu se totiž propadla na čtvrté místo. Když k tomu přidáme ještě bídné recenze, tak lze s jistotou říct, že Madam Web je pro Sony učiněná katastrofa. 

Na prvním místě se udrželo hudební životopisné drama Bob Marley: One Love, které po svém druhém víkendu utržilo pro domácí box office, 13,5 milionu dolarů. Také to je sice od zahajovacího víkendu značný pokles (skoro o 53 %), ale když k tomu připočteme i tržby mezinárodní, tak si film o reggae hvězdě vede vlastně celkem slušně. Celkově má na kontě už 120,6 milionu, přičemž rozpočet činil 70 mega. Nějaký super megahit z něho sice nebude, ale ani se z něho nerýsuje žádný malér.

Na vcelku překvapivém druhém místě máme novinku v podobě anime podívané Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Hashira Training, které se během zahajovacího víkendu podařilo utržit 11,5 milionu dolarů. Na to, že jde o záležitost, která bude v kinech lákavá především pro věrné fanoušky původní anime série, to je docela dost slušný start. Když k tomu připočteme ještě mezinárodní tržby, tak titul má na kontě 28,3 milionu.

Třetí místo patří další novince jménem Ordinary Angeles, hvězdně obsazenému dramatu s Alanem Ritchsonem a Hilary Swank, které po svém zahajovacím víkendu pro domácí box office utržilo 6,5 milionu dolarů. Rozpočet se pohybuje kolem 12-13 mega, ale jelikož měl film levnou propagační kampaň, o žádný velký malér by se jednat nemělo. To ale ještě uvidíme v nadcházejících týdnech.

A na pátém místě máme animák Ptáci stěhováci, kteří v kinech straší už desátým týdnem. Po posledním víkendu utržil film 3 miliony dolarů, celosvětově to zas dělá 268,8 mega. Pro studio Illumination už dávno jasný úspěch. 

A na co do kina tento týden? Že by na nejočekávanější sci-fi událost letošního (a vlastně i minulého) roku? Přesně tak, druhá část Duny už za několik dní vpadne do našich kinosálů. První reakce jsou každopádně velice pozitivní, tak snad nás nečeká žádné zklamání. A pokud si film povede dobře i komerčně, dočkat bychom se mohli i třetího filmu, který bude adaptací knihy Spasitel Duny. Ale zatím není třeba předbíhat. Na NerdFixu se každopádně můžete těšit na recenzi.

Film bude premiérovat ve čtvrtek, tedy 29. 2. 2024. Níže se můžete podívat na jeden z parádních trailerů.