Možná i pro vás byl příběh o Narutovi, blonďatém, uřvaném a nesmírně odhodlaném chlapci s devítiocasou liškou v těle opravdovým vstupním bodem do světa anime. A ani by to nebylo žádné překvapení, už původní manga od Masashiho Kishimota byla opravdu extrémně populární, přičemž následné anime adaptace v podobě seriálů Naruto (2002) a Naruto: Shippūden (2007) si zamilovaly miliony fanoušků po celém světě.

Jelikož ale jde o veleúspěšnou anime franšízu, eventuálně musela jednoho dne čelit možnosti, že vznikne i hraná verze. A přesně jednu takovou už nějaký čas chystá studio Lionsgate. S tou se studio trápí už léta, ale zdá se, že věci se konečně začínají dávat pořádně do pohybu. Server The Hollywood Reporter hlásí, že chystaný filmový Naruto našel svého režiséra a scenáristu. 

Tím by se měl stát Destin Daniel Cretton, jehož nejznámějším titulem je bezesporu marvelovka Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021). Kromě režiséra a scenáristy bude také jedním z producentů.

Nutno dodat, že filmový Naruto minulý rok nabral na palubu také scenáristku Tashu Huo, která například pracovala na chystaném animovaném seriálu Tomb Raider: The Legend of Lara Croft od Netflixu. Není ale známo, zda je k Narutovi stále ještě upsaná. Chystaná live-action verze je v přípravě od roku 2015, nicméně teprve nyní se projekt pořádně odlepuje od země… tedy snad.

Původní příběh vypráví o chlapci jménem Naruto, jehož největším snem je stát Hokagem, vůdcem Skryté listové vesnice, která je jedním z ústředních míst celé série. Naruto je ale také Jinchuuriki, tedy osobou, která v sobě má spoutaného démona, kvůli čemuž na něj mnoho lidí z vesnice pohlíží z despektem. To mu ale nezabrání v tom, aby se vydal na cestu nindži, po které ho budou doprovázet ještě dvě primární postavy, jeho věčný rival Sasuke a růžovlasá Sakura

Máme se těšit? Inu, těžko říct. V první řadě se má jednat o filmovou adaptaci, která jednoznačně nedokáže zahrnout všechny podstatné události, které se v původní sérii odehrály. Seriál by pro takový případ byl jednoznačně lepším nápadem. Ale holt uvidíme, co Cretton nakonec vymyslí. Filmaře už každopádně chválil i sám Kishimoto, který po zhlédnutí jeho titulů prohlásil, že je pro Naruta jakožto režisér perfektní volbou.

Tak uvidíme, zda to studiu nakonec vyjde. Jedno je ale jisté. Pokud v tom filmu nebude alespoň jedna ,,NARUTO!! x SASUKE!!“ sekvence, bude to automatiky 0/10.