V nadcházejícím DCU Jamese Gunna a Petera Safrana samozřejmě nebude chybět nová verze milovaného netopýřího ochránce Gothamu. A už několik měsíců víme, co bude pro Batmana vstupním bodem do univerza, které k nám dorazí v roce 2025.

Tím by se měl stát snímek The Brave and The Bold, který by měl silně čerpat z komiksů Granta Morrisona a i Toma Kinga. Primární postavou se zde ale se vší pravděpodobností nestane sám Bruce Wayne, ale jeho syn Damian, jehož Morrisonovy příběhy představily jako vraha vychovaného Ligou stínů. V rámci toho je také zajímavé, že jeho dědečkem je slavný batmanovský padouch Ra's al Ghul, protože Damianovou matkou byla Ra'sova dcera Talia. Zároveň se ale také jedná o jednoho z nejslavnějších Robinů, kterého údajně mají Gunn a Safran obzvlášť v oblibě.

Film by tak měl mimo jiné sledovat komplikovaný vztah mezi ním a jeho otcem, který ve svém netopýřím hávu ochraňuje Gotham před zločinem. Teď ale k té zásadní otázce. Kdo by se mohl onoho chystaného filmu ujmout? 

Inu, už zde máme jistou šeptandu o tom, že snímek možná nabral na palubu dva filmaře. Prvním z nich je Andy Muschietti, režisér obou dvou částí filmové adaptace Kingova románu To (2017), který nám již příští týden představí svou sólovku o Flashovi s Ezrou Millerem. Před několika dny se ho totiž reportér Josh K. Elliott zeptal, jak by pojal příběh o Batmanovi v DCU, kdyby měl tu možnost se ho ujmout. A režisér odpověděl následovně: ,,Nemyslím si, že o tom můžu mluvit…. Alespoň zatím ne.“

A co si budeme podívat, takováto odpověď je skoro až potvrzením, že si na nového DCU Batmana skutečně posvítí. Ale ještě si počkáme na nějaké to oficiální oznámení.

Drby o tom, že Muschietti by mohl batmanovský snímek The Brave and The Bold zrežírovat, začal rozšiřovat i známý insider MyTimeToShineHello. Ten však přišel i s dalším jménem. A to filmařky, která se má údajně postarat o scénář.

Ten by podle všeho měla napsat Christina Hodson, scenáristka, která napsala nejenom výše zmíněného Flashe, ale i Birds of Prey (2020) s Margot Robbie v hlavní roli. Hodson byla také autorkou scénáře k filmu o Batgirl, který však studio Warner Bros. Discovery minulý rok hodilo do koše. Připomínáme ale, že jde zatím o pouhé zvěsti, na oficiální potvrzení si ještě budeme muset počkat. 

Ať už se filmu každopádně ujme kdokoliv, The Brave and The Bold by mělo být jaksepatří pořádným rozšířením batmanovské rodiny. V minulosti se také šířily drby o tom, že film by mohl natočit i Ben Affleck, který Batmana ztvárnil v DCEU. Ale zdá se, že na něco takového můžeme zapomenout.

Což je možná trochu škoda, protože Affleck už několik dokázal, že se jedná o sakra dobrého režiséra a scenáristu, však vzpomeňme na filmy jako Sbohem, baby (2007) a Argo (2012). I tak ale doufáme, že se Batmanův debut v DCU dostane do dobrých rukou.