Rychlými kroky se k nám blíží září/september, tudíž i filmový festival v Torontu, na němž bude premiérovat očekávaná hudební komedie Weird: The Al Yankovic Story, která si posvítí na život Alfreda Mathewa Yankovice (Daniel Radcliffe), amerického hudebníka, skladatele a komika, jenž válel především v osmdesátkách. Nedávno tak vyšel nový plnohodnotný trailer, na který se můžete podívat výše. Trailer nám tentokrát ukáže nejenom útržky z Alova dětství, ale také počátky jeho kariéry, kdy zjistil, že v předělávání textů populárních písniček má setsakramentsky velký talent. Trailer nám taktéž ukáže nejenom mladší verzi Madonny v podání Evan Rachel Wood, ale představí se nám i moderátorka Oprah, kterou zas ztvární Quinta Brunson

Trailer taktéž nastiňuje vztah, který náš potrhlý hudebník měl s Barretem Eugenem Hansenem, který byl taktéž znám jako Dr. Demento (Rainn Wilson). Snímek by nám tak měl představit Alův veselý a „zkažený“ životní styl, který bude zároveň protkaný humorem a dobrou muzikou. Na celou produkci dohlížel také opravdový Al Yankovic, který si snímek nemůže vynachválit. Slavný umělec prodal více než 10 milionů alb, pětkrát vyhrál Grammy a získal až šest platinových desek, což je výkon, kterého těžko dosahují i více „vážnější“ umělci. Samotný příběh by se měl odehrávat především v osmdesátkách, tedy v době, která byla pro umělce vyloženou zlatou érou. 

O scénář a režii filmu se postaral Eric Appel, jenž například pracoval na seriálech jako Brooklyn 99 a Silicon Valley. Sám Yankovic ale se ale na tvorbě scénáře také výrazně podílel.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 4. 11. 2022.