Tak se v brzké době dočkáme opět dalšího seriálu ze zombíky zamořeného světa The Walking Dead. A stanice AMC nám svou nejnovější informací opět vyspoilerovala, které populární postavy přežijí poslední jedenáctou sérii původního seriálu. Nedávno totiž stanice oznámila, že je v přípravě další seriálový spin-off, který ponese název Isle of the Dead. Zaměřit by se měl na postavy Negana a Maggie, které opět ztvární herci Jeffrey Dean Morgan a Lauren Cohan. Hlavní příběh by se měl odehrávat v zamořeném New Yorku, který bude samozřejmě plný masožravých a hnijících nemrtvých. Zároveň se ale na Manhattanu nachází skupinka přeživších, se kterými oba výše zmínění hrdinové přijdou do styku. První série by měla mít šest epizod, přičemž by k nám měla dorazit už někdy během roku 2023. 

Showrunnerem a hlavním scénáristou se stane filmař Eli Jorne, který je jedním z tvůrců komediálního seriálu Zornův syn z roku 2016. Taktéž sepsal scénář k páté epizodě desáté série The Walking Dead, která nesla název What It Always Is. V úspěšném zombie seriálu ale působí už léta, vykonával mimo jiné i pozici koproducenta. Na celý spin-off bude se vší pravděpodobností taktéž dohlížet Scott Gimple, tehdejší showrunner původního seriálu, který je zároveň hlavním obsahovým ředitelem celého nemrtváckého univerza. Spolu s ním se v rolích výkonných producentů představí i výše zmínění herci Jeffrey Dean Morgan a Lauren Cohan.

Isle of the Dead tak bude již pátým spin-off seriálem. Prvním byl Fear the Walking Dead z roku 2015, jemuž byla nedávno schválena osmá řada. Následoval seriál The Walking Dead: World Beyond, který se však příliš nadšených reakcí nedočkal. Třetím spin-offem bude seriál Tales of the Walking Dead, jehož jednotlivé epizody by měly vyprávět zcela odlišné příběhy různých postav. Toho bychom se měli dočkat ještě letos. A v přípravě je také čtvrtý nepojmenovaný spin-off, který naváže na konec původního seriálu, přičemž se zaměří na dobrodružství Daryla a Carol. Takže žádný strach, AMC nám už v podstatě dopředu prozradilo, že tyto dvě postavy se konce jedenácté řady dožijí. 

Komplikovaný vztah mezi Neganem a Maggie je však něco, co by bylo zajímavé zkoumat do větších detailů. Obě dvě postavy jsou navíc mezi fanoušky stále velice oblíbené, to platí především pro charismatického Negana, který jednu dobu patřil mezi největší záporáky původního seriálu. Nyní je však otázkou, nakolik schopným scénáristou a vedoucím se výše zmíněný Eli Jorne ukáže být. Každopádně mu budeme držet palce.

Těšíte se?