Studio Lionsgate nám na podzim nadělí nejenom další kolo hrůzostrašných her skrze Saw X, ale i novou akční nálož, kterou nám poskytne čtvrtý díl akční série The Expendables. Prvního traileru jsme se dočkali již na začátku léta, ovšem vůbec by nás nepřekvapilo, kdyby se nám studio rozhodlo v následujících týdnech nadělit ještě jednu upoutávku. Venku ale každopádně máme zbrusu nový plakát, na němž se nachází primární postavy nadcházejícího akčního příběhu. Prohlédnout si ho můžete níže.

Zleva doprava si už svoje bouchačky připravuje Toll Road (Randy Couture), Marsh (Andy Garcia), Gina (Megan Fox), Lee Christmas (Jason Statham), Barney Ross (Sylvester Stallone), Easy Day (50 Cent), Decha (Tony Jaa), Gunner Jensen (Dolph Lundgren) a Rahmat (Iko Uwais), který by měl zastávat úlohu hlavního záporáka. V rámci toho se také hodí připomenout, že otěží hlavního protagonisty a lídra týmu se tentokrát ujme Jason Statham. 

Těšit se tak můžeme na další zběsilou akční jízdu, které bude předcházet nová hrozba. CIA agent Marsh odhalí, že teroristická skupina napadla nákladní loď, na níž se nachází jaderné zbraně. A pokud je zloduši odpálí, svět bude muset čelit třetí světové válce. Lee Christmas tak bude muset vést tým bojovníků, který se bude skládat jak z nových, tak i starých známých tváří.

Z traileru níže je zřejmé, že Lee bude mít také určité pletky s Ginou, novou postavou v podání výše zmíněné Megan Fox, jejíž přítomnost v sérii plné známých akčních hvězd mnohé fanoušky překvapila. Je také možné, že čtyřka bude posledním filmem, ve kterém uvidíme bývalého šéfíka Barneyho Rosse (Stallone), ale to se ještě necháme překvapit. 

O režii čtvrtých The Expendables se postaral Scott Waugh (Need for Speed), scénář zas vznikl z pera Spensera Cohena (Moonfall).

Ve snímku se dále dočkáme herců jako Jacob Scipio, Levy Tran, Caroline Wilde, Nicole Andrews, Sheila Shah, Lucy Newman-Williams, Mike Möller a Cokey Falkow.

V našich kinech by měl snímek premiérovat 28. 9. 2023.