Po zveřejnění fotky a plakátu už to byla v podstatě jen otázkou času. Studio Lionsgate nám konečně nadělilo vůbec první upoutávku na již desátý díl slavné série Saw. A vůbec se nejedná o nějaký kratičký teaser, studio se nám rozhodlo napálit rovnou plnohodnotný trailer, na který se můžete podívat výše.

Jak už z posledních informací víme, Saw X bude tentokrát interquelem, který se bude odehrávat mezi prvním a druhým dílem. Na rakovinu umírající John Kramer (Tobin Bell), stále ještě nehodlá vzdát svůj boj se zákeřnou nemocí, proto se rozhodne vydat se do Mexika, aby podstoupil jistou experimentální a tím pádem i riskantní léčebnou proceduru. 

Místní zdravotní personál se však evidentně skládá z bandy podvodníků, protože nejenže s Johnovým nádorem nic neudělali, ale se vší pravděpodobností na něm i vydělali. Očividně se jedná o jedince, kteří si neváží života. A my všichni víme, co se takovým lidem stane, pokud se jejich cesty střetnou právě s Johnem.

Z traileru se zdá, že John do svých pastí lapí čtyři podvodníky, kteří na něho ušili boudu. A jelikož se jedná o „zdravotníky“, podle toho také budou možná vypadat jednotlivé pasti, které opět vypadají obzvlášť bolestivě. Samozřejmě se na scénu vrací i sám maskot celé filmové série, kterým je děsivá panenka na tříkolce jménem Billy. A to by tak hrálo, aby se v traileru nezasmála svým ikonickým smíchem. Na úplném konci se navíc vrátí další známá tvář, Kramerova učednice Amanda, kterou si opět zahrála Shawnee Smith. 

O režii filmu se postaral Kevin Greutert, dlouholetý veterán celé série, který působil jako střihač pro prvních pět dílů. Následně se ale také ujal režie pro Saw 6 (2009) a Saw 3D (technicky vzato Saw 7) z roku 2010.

Dále se ve filmu objeví herci jako Michael Beach, Synnøve Macody Lund, Steven Brand, Renata Vaca, Paulette Hernandez, Octavio Hinojosa a Joshua Okamoto.

Saw 10 by u nás měl premiérovat 28. 9. 2023.