Už téměř za dva týdny bude v našich kinech premiérovat komediální fantasy Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, ve které zavítáme do obrovského a fantastického světa Forgotten Realms. A studio Paramount se rozhodlo nadělit nám další klip z filmu, který je tentokrát mnohem akčnější. Podívat se na něj můžete výše.

V něm se část hlavní skupinky protagonistů, přesněji bard Edgin (Chris Pine), barbarka Holga (Michelle Rodriguez), čaroděj Simon (Justice Smith) a druidka Doric (Sophia Lillis), pokusí přežít v jakémsi zákeřném bludišti, které je součástí show vysmátého Forgeho (Hugh Grant). V měnícím se bludišti se však nachází pěkně nebezpečné potvory, o kterých jsme se více rozepsali v jednom z našich předchozích článků.

Na nebohé dobrodruhy tak bude číhat hned několik kočiček s chapadly (Displacer Beast), hrůzostrašný mimic, z něhož má nejeden hráč Dark Souls jistojistě ještě stále noční můry, a nakonec samozřejmě i stará dobrá želatinová krychle, v jejíž útrobách rozhodně skončit nechcete. Samotný klip je však zajímavý ještě jednou určitou věcí. 

Z klipu je patrné, že v bludišti se kromě našich hrdinů bude nacházet ještě jedna partička dobrodruhů. Tu si můžete lépe prohlédnout na konci první a druhé minuty výše uvedeného videa. Jejich vzhled je totiž zcela jasným odkazem na animovaný seriál Dungeons & Dragons, který vznikl v roce 1983, přičemž na CBS vyprodukoval hned tři řady. V něm se hlavními postavami stala úplně stejně vyhlížející šestičlenná banda hrdinů, kterou nám představil také samotný klip. Nutno ovšem dodat, že v animovaném seriálu se ve skutečnosti jedná o děti z reálného světa, které do zemí kouzel a fantastických tvorů přemístila horská dráha v zábavním parku.

Samotný klip také mimo jiné potvrzuje, že snímek se bude skutečně z určité části odehrávat ve městě Letohrad (Neverwinter), které ve světě Forgotten Realms patří k jedněm z nejznámějším místům. Nyní ho však konečně poprvé uvidíme v řádně hrané podobě. A my se na to už setsakramentsky těšíme! 

Kromě výše zmíněných postav se také můžeme těšit na přítomnost paladina Xenka (Regé-Jean Page), který bude hrdinům patrně pomáhat v nebezpečném Podtemnu, a rudé čarodějky Sofiny (Daisy Head), jež bude pravděpodobně jednou z primárních záporaček filmu.

O scénář a režii se postarali John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein.

Oficiální premiéra v našich kinech je stanovená na 30. 3. 2023.