Jak se zdá, studio Universal se nechce s filmovým návratem do Jurského světa příliš zdržovat. O projektu jsme se dozvěděli teprve na začátku letošního roku a do kin má vstoupit3. července/júla 2025. O režii se přitom nakonec postará Gareth Edwards (Rogue One: Star Wars Story, Godzilla), zatímco scénář má na svědomí osvědčený David Koepp (Jurský park, Ztracený svět: Jurský park, Spider-Man). A nyní už víme, koho uvidíme v hlavní roli zatím nepojmenovaného dinosauřího filmu.

V průběhu talk show The Tonight Show Starring Jimmy Fallon bylo potvrzeno, že jednoho z hlavních hrdinů dalšího filmového Jurského světa ztvární Jonathan Bailey, kterého mohou diváci znát především díky historickému romantickému seriálu Bridgertonovi od Netflixu. Vypadá to tedy, že tvůrci chtějí vsadit na méně známou tvář, koneckonců předchozí jurskou trilogii, na kterou nový film nemusí nutně přímo navazovat, vedl dobře známý Chris Pratt.

Aktuálně se ale hovoří i o tom, že o hlavní ženské roli jedná Scarlett Johansson (Avengers, Dokonalý trik), takže o slavné filmové hvězdy, které se střetnou s prehistorickými ještěry, nejspíš nepřijdeme. Obsazení Baileyho každopádně mohla pomoci jeho účast v chystaném pohádkovém muzikálu Čarodějka, jenž má také pod palcem Universal. Herec přitom v rozhovoru s Jimmym Fallonem (který měl shodou okolností malou roličku ve filmu Jurský svět z roku 2015) přiznal, že o jeho obsazení do hlavní role nového dinosauřího dobrodružství ví něco málo přes měsíc.

Zatím nevíme, jakou postavu Jonathan Bailey ztvární. Díky jeho opěvování původního Jurského parku z roku 1993, práce režiséra Stevena Spielberga a skladatele Johna Williamse se ale zdá, že jde o velkého fanouška nejslavnější filmové dinosauří ságy. Snad je tedy hlavní hrdina čtvrtého Jurského světa v dobrých rukou.