Před několika měsíci jsme se dočkali poměrně krátkého traileru na pohádkový muzikál jménem Čarodějka (Wicked), který premiéroval na letošnímu Super Bowlu, nyní se ale studio Universal pochlubilo pořádnou upoutávkou, která má přes tři a půl minuty. Podívat se na ni můžete výše.

Jak už dlouho víme, snímek bude vycházet ze světa legendárního pohádkového románu Čaroděj ze země Oz od Lymana Franka Bauma. Chystaný snímek ale bude adaptací úspěšného muzikálu z roku 2003, který zas volně vycházel z knihy Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West z roku 1995 od Gregoryho Maguirea. 

Hlavními postavami se stávají čarodějky Elphaba (Cynthia Erivo) a Glinda (Ariana Grande). Zatímco Glinda je oblíbená a žije si vcelku bezstarostným životem plným výsad, Elphaba je zas kvůli své neobvyklé zelené kůži nepochopená a teprve musí zjistit, jaká je její opravdová moc. Obě dvě se tak setkají na univerzitě Shiz, kde se nečekaně spřátelí.

Když se ale střetnou s čarodějem ze země Oz (Jeff Goldblum), obě dvě se budou muset vydat svou vlastní cestou. Glinda tak strašně moc touží být oblíbená, že se nechá svést nabízenou mocí. Elphaba chce zas tak moc zůstat sama sebou, že to bude mít nečekané a šokující následky pro její budoucnost. V rámci svých neobyčejných dobrodružných cest tak každá naplní svůj osud. Glinda jako dobrá čarodějka ze severu a Elphaba jako zlá čarodějnice ze západu. 

O režii první a druhé části se postaral Jon M. Chu, který má za sebou tituly jako Podfukáři 2 (2016) a Šíleně bohatí Asiati (2018). Scénář zpracovala Winnie Holzman (Než jsme se našli).

Dále hrají Michelle Yeoh, Keala Settle, Adam James, Bowen Yang, Bronwyn James a Colin Michael Carmichael.

Oficiální premiéra je stanovená na 28. 11. 2024.