Už je to nějaký pátek, co jsme naposledy psali o chystaném novém filmu, jenž se zaměří na slavného pekelníka Hellboye. Poslední klapka titulu, který by měl nést název Hellboy: The Crooked Man, padla ke konci loňského jara, ovšem od té doby jsme se žádných opravdu zajímavých informací nedočkali.

Nedávno ale poskytl serveru The Wrap rozhovoru sám Mike Mignola, autor původní komiksové předlohy, který k chystanému snímku zároveň zpracoval scénář. Během něho odhalil, že nový Hellboy by měl premiérovat někdy během letošního podzimu, ovšem přesné datum premiéry stále zůstává tajemstvím. Distributor Ketchup Entertainment Mignolovo vyjádření zatím nepotvrdil.

Pokud by to ale byla pravda, mohli bychom se prvního traileru dočkat už poměrně brzy, s jistou dávkou optimismu možná i za několik týdnů.

Kromě známých dvou filmů od Guillerma del Tora, ve kterých si červeného hrdinu zahrál Ron Perlman, zde ještě máme reboot z roku 2019, jenž byl však po všech stránkách malérem. Mignola však už loni uvedl, že Hellboy: The Crooked Man bude velice věrnou adaptací jednoho z jeho příběhů. Těšit se tak můžeme na náležitě temnou a mládeži nepřístupnou podívanou, která zabředne do žánru folk hororu.

Snímek, který bude adaptací Mignolova stejnojmenného komiksu, se zaměří na mladého a nezkušeného Hellboye (Jack Kesy), nového člena BPRD (Úřad paranormálního výzkumu a obrany), jenž se v 50. letech vydává do Virginie. Zde se střetne jak s komunitou čarodějnic a kanibalů, tak i démonickou bytostí jménem Paskřivec (The Crooked Man).

Další dvě zásadní postavy budou Tom Ferrell (Jefferson White), Hellboyův spojenec, jenž Paskřivcovi upsal svou duši, a Bobbie Jo Song (Adeline Rudolph), která v původních komiksech nevystupuje. Dočkáme se po dlouhé době kvalitního hraného Hellboye? 

Film natočil Brian Taylor, který byl jedním z režisérů známých akčních titulů jako Zastav a nepřežiješ (2006), Gamer (2009) a Ghost Rider 2 (2011). Dále se na scénáři podílel také Christopher Golden, který stojí za knihami jako Hellboy: The Lost Army a Hellboy: The Bones of Giants.

Dále by se měli ve snímku objevit herci jako Leah McNamara, Joseph Marcell a Nathan Cooper.

A pokud jste ještě neviděli naše tematické video, můžete to napravit níže!