To šlo poměrně rychle! Teprve před třemi měsíci jsme se dozvěděli, že se dočkáme zbrusu nového filmu o milovaném pekelníkovi Hellboyovi, kterému skrze komiksové předlohy vdechl život autor Mike Mignola. A komiksový tvůrce nedáno skrze svůj Instagram oznámil, že již padla poslední klapka k filmu Hellboy: The Crooked Man, tudíž snímek může zamířit do vod postprodukce. Mignola ve svém příspěvku následně napsal, že se mu podoba filmu opravdu velice zamlouvá, zároveň v něm také uvedl následující:

,,Pokud fanoušci čekali na film o Hellboyovi, který je skutečnou adaptací jednoho z mých příběhů, myslím, že se konečně dočkají.“

A to zní opravdu velice slibně. Mignola následně poděkoval jak tvůrcům, tak i celému hereckému obsazení. Pokud již snímek míří do postprodukce, mohlo by to znamenat, že nějaké té první upoutávky bychom se mohli dočkat už za několik měsíců. Samozřejmě musíme také doufat, že se nebude opakovat stejný malér, jenž potkal reboot Hellboye z roku 2019 s Davidem Harbourem v hlavní roli. Ten si totiž vedl bídně jak v kinech, tak i mezi diváky a kritiky. Ale jelikož se na scénáři tentokrát podílel sám Mignola, věci vypadají o něco nadějněji. 

Hellboy: The Crooked Man bude každopádně řádně eRková podívaná, která zabrouzdá do žánru folk hororu. Mělo by se tak jednat o přímou adaptaci Mignolova stejnojmenného komiksu, v němž poměrně mladý a zatím nezkušený Hellboy, který je novým členem BPRD (Úřad paranormálního výzkumu a obrany), vydává do Virginie 50. let, kde se střetne nejenom s komunitou čarodějnic a kanibalů, ale i démonickou bytostí jménem Paskřivec (The Crooked Man).

Mladého Hellboye si ve filmu zahraje Jack Kesy, hvězda z filmů jako Deadpool 2 (2016) a Tom Clancy: Bez výčitek (2021). Další dvě primární postavy budou Tom Ferrell (Jefferson White), Hellboyův spojenec, jenž Paskřivcovi upsal svou duši, a Bobbie Jo Song (Adeline Rudolph), která v původních komiksech nevystupuje. 

Se psaním scénáře pomáhal výše zmíněnému komiksovému autorovi Christopher Golden, který stojí za knihami jako Hellboy: The Lost Army a Hellboy: The Bones of Giants.

Pro některé může znít stále krapet děsivě, že o režii se postará Brian Taylor, tvůrce snímků jako Gamer (2009) a Ghost Rider 2 (2011). Ale zkusíme být opatrně optimističtí, vzhledem k tomu, že na scénáři dělal Mignola, tak nás snad čeká slušná podívaná se vším všudy.

Natáčení probíhalo od půlky jara v Bulharsku, zatím ale není známo, kdy přesně se k nám nový Hellboy dovalí.