Slavný a téměř oscarový režisér Wes Anderson už chystá svůj další film. A nepřekvapivě bude opět plný sympatických hereckých tváří. Už příští rok se tak můžeme těšit na filmařův snímek jménem Asteroid City, který už konečně také zná oficiální datum premiéry. Film by měl vejít do kin již 23. 6. 2023, očekávat bychom tak měli milou komedii, která se ponese v charakteristickém Andersonově hravém stylu.

Detaily o samotném ději zatím neznáme, ale údajně se bude jednat o „poetickou meditaci“ o smyslu života. Zavítat bychom tak měli do fiktivního amerického pouštního města v roce 1955, v němž se zrovna pořádá sjezd mladých astronomů. Na ten tak dorazí nejenom nejrůznější studenti, ale i rodiče ze všech koutů Spojených států, na něž kromě vědeckých soutěží čeká ještě jedno hodně nezvyklé překvapení. 

Jak je u Andersona poměrně zvykem, Asteroid City je vyloženě narvaný hvězdnými tvářemi. Režisér tak na filmu spolupracoval se slavnými herci jako Scarlett Johansson, Edward Norton, Tilda Swinton, Adrien Brody, Bill Murray, Rupert Friend, Jason Schwartzman, Bryan Cranston, Jeffrey Wright, Jeff Goldblum, Matt Dillon a Willem Dafoe.

Vůbec poprvé také pracoval s Tomem Hanksem a Margot Robbie, kteří by měli ve filmu ztvárnit jedny z hlavních rolí. V následujících měsících bychom se tak snad mohli dočkat nějakého toho prvního oficiálního traileru, který nám o ději odhalí nějaké další informace. 

Anderson se tradičně postaral jak o scénář, tak i o režii. V minulosti byl nominován na Oscara za filmy jako Taková zvláštní rodinka, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť a Psí ostrov, ale zatím se žádného zlatého plešouna nedočkal. Což je poměrně dost škoda, protože zrovna Wes Anderson určitě patří mezi nejtalentovanější působící filmaře současnosti.

Necháme se proto překvapit, zda změnu nepřenese právě chystaný Asteroid City.