Jak už nějaký ten pátek víme, filmová série Piráti z Karibiku bude pokračovat dál. Ale bohužel už bez Johnnyho Deppa. Tedy alespoň zatím, kdo ví, co s sebou přinese budoucnost. Zatím se ale věci mají tak, že ve výrobě jsou dva filmy.

Jedním z nich je projekt, na kterém momentálně pracují Craig Mazin, tvůrce vynikajícího seriálu Černobyl, a Ted Elliott, scenárista, jenž pracoval na všech dosud vydaných Pirátech. Druhým bude snímek s Margot Robbie v hlavní roli, u kterého to ještě přednedávnem vypadalo, že byl zrušen, ale nakonec vyšlo najevo, že s ním si jen tvůrci dávají načas. Je ale téměř jisté, že první zmiňovaný snímek od Mazina a Elliota k nám dorazí dřív, tudíž by se dal považovat za šestý díl celé filmové série.

Známý producent Jerry Bruckheimer, který se mimo jiné podílel na tvorbě všech předešlých dílů, v nedávném rozhovoru pro The Hollywood Reporter odhalil, že film se bude skládat z mladého hereckého obsazení. Někteří fanoušci se tak domnívají, že snímek by tak měl být rebootem celé pirátské série. 

Bude ale něco takového fungovat bez přítomnosti Deppa, jehož kapitán Jack Sparrow je nejenom tváří, ale v podstatě i duší celé série? Těžko říct, rozhodně to ale nebude jednoduchý úkol. Během soudního procesu s jeho bývalou manželkou Amber Heard potvrdil, že ať už by Disney udělal cokoliv, nic ho nepřinutí, aby s ním na dalších Pirátech znovu spolupracoval. Jerry Bruckheimer však řekl, že by byl velice rád, kdyby se jim podařilo Deppa nakonec dostat na palubu. Doslova.

,,Rád bych ho v tom filmu měl. Je to přítel a skvělý herec. Je škoda, že se do všeho, co děláme, vkrádají komplikace osobních životů."

Bruckheimer každopádně uvedl, že celá značka rozhodně nebude Sparrowa zabíjet, což patrně znamená, že nadcházející dva filmy se skutečně budou odehrávat ve stejném universu předešlých dílů. I kdyby se tudíž filmy zaměřily na nové protagonisty, Jack Sparrow bude stále někde na moři. A čekat na svou chvíli, respektive na dobu, kdy bude Depp ochotný se do role vrátit. 

Ovšem pozor, Depp se už do role Jacka Sparrowa nedávno skutečně vrátil. A to v krátkém videu pro nevyléčitelně nemocného jedenáctiletého chlapce, který má za sebou dvě neúspěšné transplantace srdce. Na video, ve kterém se herec opět plně ponořil do jedné ze svých nejslavnějších rolí, se můžete podívat níže.

A kdo ví, třeba mu onen několikaminutový a milý návrat do kůže slavného filmového kapitána natolik sedl, že si to bude chtít přece jenom zopakovat v mnohem větších projektech.