Už nějakou dobu je ve výrobě zbrusu nová adaptace slavného románu Prokletí Salemu, který patří mezi vůbec první knihy legendárního Stephena Kinga. Příběh sleduje spisovatele jménem Ben Mears, který se vrací do města Jerusalem's Lot v Maine, ve kterém prožil část svého dětství, jen aby zjistil, že se z místních obyvatel stávají upíři.

Před měsícem se k nám dostala informace o tom, že oficiální premiéra se z letoška přesouvá na 21. 4. 2023. Toto datum už ale patrně neplatí. Nedávno totiž vyšlo najevo, že Warner Bros. Discovery odstranilo film ze svého kalendáře chystaných premiér. Budoucnost filmu je tak momentálně ve hvězdách, nicméně úplné zrušení, které nedávno zastihlo Batgirl, mu snad nehrozí. Na připravovaný horor ale budeme čekat o něco déle. 

Společnost Warner Bros. Discovery pod vedením Davida Zaslava vstoupila do zcela nové éry, ve které už pro některé projekty zkrátka není místo. Spolu s Batgirl byl nedávno také zrušen animovaný seriál Batman: Caped Crusader, který tak míří do hlubin trezorů. Studio se také netají tím, že se rozhodne některé ze svých projektů upřednostnit, přičemž některé (méně důležité) zas odšoupne na pozdější čas. Jak se zdá, patří mezi ně i Prokletí Salemu.

V průběhu let vzniklo hned několik adaptací, za zmínku stojí televizní minisérie z roku 1979 s Davidem Soulem v hlavní roli, snímek Návrat do městečka Salem's Lot z roku 1987 s Michaelem Moriartym a televizní film Prokletí Salemu z roku 2004 s Robem Lowem. O nejnovější verzi se stará slavný hororový filmař Gary Dauberman, jenž sepisoval scénáře pro filmy jako Annabelle, To, Sestra a V domě.

Při troše štěstí bychom se nové filmové verze Kingova slavného upírského příběhu mohli dočkat někdy ke konci roku 2023, ale raději bychom měli počítat s pozdějším datem. Pokud se tedy chlapci od Warnerů nerozhodnou celý snímek nakonec zrušit. To se holt budeme muset nechat překvapit.