Na začátku měsíce jsme vás informovali o tom, že už za několik týdnů se dočkáme amerického remaku na slavný rakouský horor Dobrou, mámo z roku 2014 o který se postaralo duo Severin Fiala a Veronika Franz. Příběh původního filmu vyprávěl o dvou devítiletých bratrech, jejichž matka se v jejich venkovském domově zotavuje z nedávné plastické operace tváře. Kvůli komplikovanosti zákroku je ale matčina tvář je téměř celá pod vrstvou obvazů. Oba chlapce tak jednoho dne napadne hrozivá myšlenka. Co když se pod těmi obvazy ve skutečnosti neskrývá jejich matka, ale někdo úplně jiný?

Americký remake bude sledovat stejný děj, nedávno jsme se také dočkali prvních fotek, které odhalují nejenom podobu matky v podání Naomi Watts, ale také jejích dvou synů Lukase a Eliase. Už teď je ale z fotek patrné, že remake jednu zásadní věc vůbec nepochopil.

Jedna z geniálních věcí na rakouském originálu byl způsob, jakým byla hlava filmové matky obvázána. V člověku to vyvolávalo pocit určitého znepokojení, možná i děsu. Jako kdyby se díval na nějakého zákeřně se usmívajícího tvora, který má nekalé úmysly. Onen pocit znepokojivého vzhledu matky byl taktéž jedním ze zásadních faktorů, který činil film tak děsivým. Americká verze ale působí dojmem, jako kdyby Naomi Watts šla vykrást banku a zapomněla se doma převléknout. A žádný strach z ní rozhodně nejde.

Inu, doufejme, že zbytek filmu na tom bude o něco lépe. Počkáme si na trailer. Remake by ale podle tvůrců měl taktéž prozkoumávat zcela nová témata. Originál se podle nich více zajímal o tón a estetiku, zatímco jejich přepracování upřednostňuje charakter a psychologii.

O režii remaku se postaral Matt Sobel, který v roce 2015 debutoval se svým dramatem Take Me to the River. Taktéž se podílel na režii hororového seriálu Pomsta s chutí třešní, který vyšel minulý rok. Scénář si vzal na starost Kyle Warren. Celý remake vznikl pod dohledem Amazonu, přičemž dále by se v něm měli objevit herci jako Jeremy Bobb, Crystal Lucas-Perry a Peter Hermann.

Oficiální premiéra je stanovená na 16. 9. 2022.