Hraný reboot slavné série Vládci vesmíru (Masters of the Universe) nakonec zachránil Amazon, který ho uvede až za dva roky. Po oznámení data premiéry bylo pak velkou otázkou, koho uvidíme v roli udatného prince Adama alias He-Mana tentokrát. A nyní konečně známe odpověď.

Postavu si zahraje mladý britský herec Nicholas Galitzine, který má za sebou romantická dramata jako Červená, bílá a královsky modrá (2023) a letošní Představa o tobě, oba dva tituly navíc také pochází od Amazonu. Dále se objevil ve snímcích jako Pokušitel (2016), Příběh Popelky (2021) a Zranitelná srdce (2022). Spolu s Julianne Moore si také zahrál v letos vydaném seriálu Mary & George. Tak snad to byla dobrá volba. 

Snímek bude vyprávět o desetiletém princi Adamovi, který ztroskotal na Zemi ve své vesmírné lodi, v rámci čehož byl oddělen od svého kouzelného Meče moci, jediného spojení s jeho domovem na Eternii.

Poté, co po téměř dvou desetiletích meč vypátrá, je princ Adam navrácen napříč vesmírem, aby mohl bránit svou rodnou planetu před zlými silami Skeletora. Aby však princ mohl porazil tak mocného padoucha, bude muset nejprve odhalit tajemství své minulosti a stát se He-Manem: nejmocnějším mužem ve vesmíru.

Režii si tentokrát vezme pod palec Travis Knight, tvůrce animáku Kubo a kouzelný meč (2016) a akčňáku Bumblebee (2018).

O scénář se postará Chris Butler, který spolu s Knightem pracoval na výše zmíněném animáku Kubo a kouzelný meč, taktéž napsal a zrežíroval tituly Norman a duchové (2012) a Hledá se Yetti (2019).

Na světě už máme hranou adaptaci s Dolphem Lundgrenem z roku 1987, která se sice mohla pro některé fanoušky stát milovanou klasikou, ale obecně snímek zaznamenal především negativní reakce.

Nové verze od Amazonu bude premiérovat 5. 6. 2026.