Hollywood momentálně čelí jedné z největších krizí za posledních několik desetiletí. Ke scenáristům, kteří už stávkují skoro tři měsíce, se nedávno připojili také herci, což celý tamní filmový průmysl vyloženě srazilo na kolena. Kvůli stávce se tak nemůže skoro nic točit, v rámci čehož už svou produkci pozastavily filmy jako Gladiátor 2, Deadpool 3, Venom 3 a další. Herci se ovšem nebudou moct zúčastnit ani novinářských akcí, premiér, filmových festivalů a celkově propagace.

A s tím přichází zpráva, po které asi mnohým z nás poklesne srdce. Právě propagační kampaň je pro mnohá velká filmová studia dost důležitá, ovšem bez přítomnosti herců nemusí pořádně fungovat. Velké obavy z toho evidentně má studio Warner Bros. Discovery, které údajně vážně zvažuje některé ze svých nadcházejících velkých filmů letoška odložit až na příští rok. 

Přesněji je řeč o třech filmech. Purpurová barva, muzikálová adaptace slavné knihy od Alice Walker, Aquaman and the Lost Kingdom, pokračování superhrdinského snímku, jenž bude skutečnou tečkou za DCEU, a Duna: Část druhá, další filmový díl velkolepé sci-fi od Denise Villeneuvea. Nutno ale dodat, že u Duny je to ještě maličko složitější. Snímek totiž nespadá pouze pod Warnery, ale i pod studio Legendary, které dohlíželo také na výrobu první části. Pokud by tudíž chtěli Warneři druhou část skutečně odložit, musela by jim na to kývnout i tato partnerská společnost.

Warner Bros. Discovery tak má zcela jednoznačně strach z toho, že pokud se do propagace nepřipojí herci, tak se to negativně podepíše na následných tržbách. Ještě ale připomeneme, že žádné definitivní rozhodnutí zatím nepadlo. I tak bychom se ale měli připravit na nejhorší. Obzvlášť to zabolí u druhé části Duny, protože dosavadní trailery byly vyloženě fantastické. Holt se ale necháme překvapit, co s sebou přinesou následující týdny. 

Je více než pravděpodobné, že Warneři nejsou jedinou velkou společností, která o tomto kroku uvažuje. Letos se ještě dočkáme třeba velkofilmů jako Napoleon od studia Sony a Hunger Games: Balada o ptácích a hadech od Lionsgatu. Oba tyto filmy by tak mohl postihnout stejný osud.

Ještě zde máme také MCU snímek The Marvels, ovšem ten nedávno dostal nový oficiální trailer, podle kterého se zdá, že Disney a Marvel s listopadovou premiérou i nadále počítají. Alespoň zatím.