Watchmen, slavná komiksová minisérie, za kterou stojí scenárista Alan Moore a kreslíř Dave Gibbons, už na světě několik adaptací má. Jednou z těch nejznámějších je snímek od Zacka Snydera z roku 2009, který vyšel v období, kdy režisér bídného Rebel Moonu dělal ještě dobré filmy. O deset let později pak dorazila seriálová adaptace (2019), kterou si vzal pod palec Damon Lindelof.

A nyní nám Warneři chystají unikátní superhrdinský příběh převyprávět znovu, tentokrát v animovaném kabátku. Výše se tak můžete podívat na první krátkou upoutávku na nové Watchmeny, kteří budou rozděleni na dvě filmové části.

Děj by nás tak měl opět zavést do alternativní historie Spojených států amerických, kde roku 1985 jsou superhrdinové součástí každodenního života. Když je ale jeden z nich zavražděn ve vlastním bytě, maskovaný Rorschach jde po stopách spiknutí, které má za cíl superhrdiny zničit a zdiskreditovat. Rozhodne se proto varovat své druhy, kteří jsou ve výslužbě, jmenovitě Dana Dreiberga, Dr. Manhattana, Laurie Juspeczykovou a Adriana Veidta.

Těšit bychom se údajně měli na mládeži nepřístupnou podívanou, zatím ale není známo, kdo se postaral o režii a scénář.

Otazník visí také nad obsazením a datem premiéry, dvoudílné animované události bychom se ale měli dočkat ještě během letoška. Jsme zvědaví, co všechno nám ukáže plnohodnotný trailer.